Virslīgas līderi «Skonto» futbolisti zaudē «Jelgavai»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas virslīgas čempionāta līdervienība Rīgas «Skonto» pirmā apļa pēdējās kārtas spēlē šodien ar 2:3 (0:1) piekāpās sezonu neveiksmīgi iesākušajai FK «Jelgava» komandai.

Šajā mačā vadībā pirmā izvirzījās «Jelgava», kad 21. minūtē precīzs bija Vladislavs Kozlovs, un ar 1:0 arī noslēdzās pirmā spēles daļa. Rezultātu 65. minūtē no 11 metru soda sitiena atzīmes izlīdzināja Sergejs Šmatovaļenko, bet 78. minūtē Boriss Bogdaškins vēlreiz vadībā izvirzīja jelgavniekus.

Rezultātu 2:2 cīņas 86. minūtē pēc «Jelgavas» vārtsarga Marka Bogdanova kļūdas panāca Igors Savčenkovs, tomēr viesi neapmulsa un kompensācijas laika pēdējā minūtē pēc stūra sitiena bumbu ar galvu vārtos ieraidīja Jevgeņijs Kazura.

Šis «Skonto» komandai bija pirmais zaudējums oficiālās spēlēs šosezon.

Mačā starp divām līdergrupas komandām FK «Ventspils» ar 1:2 (0:0) savā laukumā piekāpās Daugavpils «Daugavas» komandai.

Šajā cīņā rezultātu 50. minūtē atklāja «Daugavas» futbolists Mamuka Gongadze, kurš realizēja 11 metru soda sitienu, astoņas minūtes vēlāk Danils Turkovs panāca izlīdzinājumu, bet uzvaru viesiem 70. minūtē izrāva Jurijs Sokolovs.

Šī «Daugavas» komandai bija pirmā uzvara jaunā galvenā trenera moldāva Ivana Tabanova vadībā.

Vēl divos mačos šodien vārti netika gūti - FK «Gulbene» pirmajā oficiālajā spēlē savā stadionā šosezon nospēlēja 0:0 (0:0) ar Rīgas «Daugavu», bet Jūrmalas derbijā virslīgas debitante JPFS/FK «Spartaks» nospēlēja 0:0 (0:0) ar FK «Jūrmala» futbolistiem.

Bet plkst. 19.00 Rīgas 49. vidusskolas stadiona mākslīgajā laukumā vēl viena turnīra debitante «Metta»/LU uzņems «Liepājas metalurga» komandu.

Kopvērtējumā pašlaik pirmo vietu ar 17 punktiem deviņās spēlēs saglabāja «Skonto», uz otro vietu ar 16 punktiem pakāpās JPFS/FK «Spartaks», kurai ar 15 punktiem attiecīgi septiņos un astoņos mačos seko FK «Ventspils» un Daugavpils «Daugava».

Pa 13 punktiem attiecīgi septiņās un deviņās spēlēs izcīnījušas «Liepājas metalurga» un «Jūrmalas» komands, bet «Jelgava» ar desmit punktiem pakāpās uz septīto vietu. Rīgas «Daugavas» kontā ir astoņi punkti, FK «Gulbene» tikusi pie sešiem punktiem, bet desmitajā vietā ar trim punktiem ir «Metta»/LU.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu