Cīkstone Grigorjeva kvalificējas Londonas olimpiskajām spēlēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas cīkstone Anastasija Grigorjeva šodien sasniedza finālu noslēdzošajās Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās un ieguva iespēju piedalīties vasarā gaidāmajā četrgades svarīgākajā notikumā.

Grigorjeva Helsinkos notiekošajās sacensībās šoreiz startēja svara kategorijā līdz 63 kilogramiem un līdz finālam tika pie četrām uzvarām. Izšķirošajā cīņā par kvalificēšanos olimpiskajām spēlēm Latvijas sportiste pārspēja Sandru Viviānu Roa Velandiju no Kolumbijas.

Finālā Grigorjeva ar rezultātu 1-2 piekāpās polietei Monikai Mihalikai, bet tas vairs neko nemainīja.

Parasti 2010. gada Eiropas čempione un šī gada Eiropas vicečempione Grigorjeva startē svara kategorijā līdz 59 kilogramiem, tomēr tā nav iekļauta olimpisko spēļu programmā. Iepriekšējās kvalifikācijas sacensībās Grigorjeva startēja svara kategorijā līdz 55 kilogramiem, bet tā kā iepriekšējos mačos traumu guva kategorijā līdz 63 kilogramiem startējošā Laura Skujiņa, šoreiz viņa varēja pamēģināt spēkus augstākajā kategorijā, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) Sporta un zinātnes nodaļas vadītāja Marita Vilciņa.

Līdz ar to Latviju Londonā pārstāvēs divi cīkstoņi, jo jau pērn par iekļūšanu pasaules čempionāta labāko pieciniekā pie ceļazīmes tika Armands Zvirbulis, kurš sacenšas brīvajā stilā svara kategorijā līdz 84 kilogramiem.

Vēl kvalifikācijas sacensībās svētdien piedalījās arī Kristīne Odriņa-Urbova, kura svara kategorijā līdz 72 kilogramiem zaudēja jau pirmajā cīņā.

Šajā turnīrā katrā svara kategorijā tika izspēlētas divas olimpiskās «biļetes».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu