Butauts: zināju, ka amerikāņu leģionāri finālsērijā atvērsies

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Rīga

Pagājušās sezonas čempionvienības «VEF Rīga» galvenais treneris Ramūns Butauts nav pārsteigts, ka tieši komandas amerikāņu leģionāri sekmīgi aizvadījuši Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas pirmo spēli.

Sērijas pirmajā mačā «VEF Rīga» svētdien ar 83:66 (23:22, 17:15, 24:14, 19:15) savā laukumā pieveica «Ventspils» komandu.

«Šī bija tikai pirmā spēle un jau ģērbtuvē pateicu puišiem, lai nenotiktu nekāda atslābināšanās,» pēc mača atklāja Butauts. «Mums tādā garā jāturpina cīnīties arī turpmāk, neatkarīgi no tā, cik spēles būs sērijā.»

«Šodien īpaši labi nospēlēja amerikāņu leģionāri. Jau iepriekš zināju, ka viņi tieši finālsērijā atvērsies un šodien viņi deva ļoti lielu ieguldījumu uzvarā,» uzsvēra lietuviešu speciālists.

«Arī ar «Liepājas Lauvām» pusfinālā mocījāmies spēlēs, kurās pieļāvām desmit vai vairāk kļūdas,» «Ventspils» komandas galvenais treneris Gundars Vētra norādīja uz savu padoto pieļautajām 19 kļūdām. «Iemesls šīm kļūdām bija «VEF Rīga» aizsardzība. It kā šāda tipa aizsardzībai gatavojāmies, tomēr kaut kas nesanāca. Daudzās situācijās varējām pieņemt labākus lēmumus. «VEF Rīga» ne ar ko nepārsteidza, jo visas šīs sadarbības viņi spēlēja arī sezonas gaitā. Varbūt bija kādi sīkumi, bet taktiskā shēma kopumā ne ar ko neatšķīrās.»

Vētra uzsvēra, ka «Ventspils» basketbolisti ir psiholoģiski gatavi finālsērijai. «Varbūt pēc spēles to nevar pateikt, taču šosezon mums visas spēles ir kā pa viļņiem. Esmu pārliecināts, ka komanda ir noskaņojusies sērijai.»

Finālsērija ilgs līdz vienas komandas četrām uzvarām, bet otrais mačs ceturtdien notiks Ventspilī.

Zīmīgi, ka iepriekšējos trīs gados LBL finālsērija ilgusi septiņus mačus. «VEF Rīga» LBL finālā spēlē trešo reizi pēc kārtas, turklāt pirmo reizi baudīs mājinieku priekšrocības pirmajā mačā. Tikmēr «Ventspils» komanda LBL finālā spēlē 13. reizi pēdējos 15 gados, bet iepriekšējos 12 mēģinājumos tā izcīnījusi astoņus titulus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu