Rudņevs - Polijas čempionāta labākais vārtu guvējs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Noslēdzoties Polijas futbola čempionātam, Latvijas izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs svētdien oficiāli kļuva par sezonas rezultatīvāko spēlētāju.

Poznaņas «Lech» komandu pārstāvošais Rudņevs sezonas laikā guva 22 vārtus, tuvāko sekotāju Tomašu Frankovski no Belastokas «Jagiellonia» apsteidzot par septiņiem precīziem sitieniem.

Pēdējā kārtā «Lech» svētdien spēkojās ar Lodzas «Widzew» komandu, nospēlējot neizšķirti 0:0 (0:0). Turklāt cīņas sākumā Rudņevs palika rezervē, laukumā dodoties tikai otrā puslaika sākumā. Tikmēr «Widzew» komandas pieteikumā nebija Latvijas futbolista Jurija Žigajeva.

Pašlaik jau par pašsaprotamu tiek uzskatīts fakts, ka Rudņevs nākamo sezonu uzsāks Vācijas bundeslīgā, tomēr oficiāli tas vēl nav apstiprināts.

Sezonas kopvērtējumā «Lech» ar 52 punktiem 30 spēlēs izcīnīja ceturto vietu, bet par čempionvienību ar 56 punktiem kļuva Vroclavas «Šlask», kas pie titula tika otro reizi vēsturē un pirmo kopš 1977. gada.

Tikmēr «Widzew» komanda ar 39 punktiem ierindojās 11. vietā, Ivana Lukjanova un Sergeja Kožana pārstāvētā Gdaņskas «Lechia» ar 31 punktu palika 14. pozīcijā, bet pārējo divu Latvijas futbolistu komandas izkrita no augstākās divīzijas - Oļega Laizāna pārstāvētā Lodzas LKS un Krakovas «Cracovia» komanda, kurā spēlē Aleksejs Višņakovs, tika pie attiecīgi 24 un 22 punktiem, ieņemot 15. un 16. vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu