«Toyota GT86» un tās veidotāji saņem trīs izdevuma «Vehicle Dynamics International» apbalvojumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Viens no vadošajiem britu auto izdevumiem «Vehicle Dynamics International» (VDI) piešķīris trīs balvas «Toyota» jaunajai, sportiskajai kupejai «GT86» un tās veidotāju komandai. «GT86» ieguva nosaukumu kā «VDI Gada auto». Vadošais inženieris Tetsuja Tada (Tetsuya Tada) un viņa kolēģis no «Subaru» Tošio Masuda (Toshio Masuda) saņēma «Gada Dinamikas speciālistu» goda nosaukumu. Savukārt visai «Toyota» darbinieku komandai tika piešķirts «VDI Gada Dinamiskākās komandas» nosaukumu.

Šos panākumus pēc VDI ekspertu žūrijas, kuras vidū bija inženieri, tehnologi un žurnālisti, vērtējuma «Toyota» sasniegusi, pateicoties ievērojamajai pieredzei sporta auto veidošanā, kas likta lietā, izstrādājot jauno «GT86».

Lielbritānijas tirgū «GT86» parādīsies šovasar  un savā veidā to var uzskatīt par ziņnesi, kas vēsta par «Toyota» atgriešanos pie sporta auto mantojuma vērtībām. Ikviena šī auto detaļa veidota tā, lai sniegtu autovadītājam patiesu braukšanas prieku. Jauno modeli raksturo klasiskā aizmugures piedziņa un kompakts, viegls divu litru «boksertipa» benzīna dzinējs. Kombinācijā ar zemo gravitācijas centru, zemo inerci un vieglo svaru auto sniedz patiesi nepārspētu tā vadīšanas baudījumu. Plānots, ka Latvijā, jaunais «GT86» būs iegādājams jūlija vidū.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu