Putins premjera amatam izvirza Medvedevu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien premjerministra amatam izvirzījis līdzšinējo valsts galvu Dmitriju Medvedevu, šādi izpildot jau pērn pausto nodomu par savstarpējo apmainīšanos ar amatiem.

Drīz pēc prezidenta zvēresta nodošanas Putins Valsts domē apstiprināšanai premjera amatam izvirzījis Medvedevu, apliecināja parlamenta apakšnama spīkers Sergejs Nariškins.

Sagaidāms, ka Valsts dome īpašā sesijā otrdien izvērtēs Medvedeva kandidatūru.

Tas, ka Medvedevs premjera amatā tiks apstiprināts, ir pilnīgi skaidrs, jo atbalstu viņam apliecinājusi valdošā partija «Vienotā Krievija» un populista Vladimira Žirinovska vadītā Liberāldemokrātiskā partija.

Pirms balsojuma parlamentā par premjera kandidatūru, kas varētu notikt jau otrdien vakarā, Medvedevs sāks oficiālas konsultācijas ar partiju līderiem.

Putins pirmdien nodeva Krievijas prezidenta amata zvērestu, tādējādi sākot jau trešo amata termiņu Kremlī.

Turot roku uz Krievijas konstitūcijas, Putins zvērēja «ievērot un aizsargāt tautas tiesības un brīvības» un garantēt Krievijas drošību. Viņš arī solīja «aizsargāt valsts suverenitāti un neatkarību, un drošību» un «uzticīgi kalpot tautai».

Pēc amata zvēresta nodošanas Putins solīja, ka Krieviju sagaida jauns attīstības posms, un prognozēja, ka nākamie gadi izšķirs valsts nākotni.

Putins prezidenta amatā jau aizvadīja divus amata termiņus no 2000. līdz 2008.gadam.

Jau ziņots, ka 4.martā aizvadītajās prezidenta vēlēšanās Putins uzvarēja ar 63,6% balsu.

Medvedeva prezidentūras laikā prezidenta amata termiņš tika pagarināts no četriem līdz sešiem gadiem.

Tikmēr Putina inaugurācijas priekšvakarā izraisījās vardarbīgas demonstrantu un policijas sadursmes. Svētdien protestos pret Putinu, pēc policijas datiem, aizturēti 436 cilvēki, tostarp trīs opozīcijas līderi - populārais blogeris Aleksejs Navaļnijs, Kreisās frontes līderis Sergejs Udaļcovs un partijas «Parnas» līdzpriekšsēdētājs Boriss Ņemcovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu