Pasaulē elitāro īpašumu segmentā lielāks apgrozījums ar mazāku darījumu skaitu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Pasaules ekskluzīvā nekustamā īpašuma tirgum šobrīd ir raksturīgas divas tendences: cenu stabilizācija un potenciālā interese par investīcijām Eiropā, tostarp, Baltijas valstīs, no dažādu valstu investoru puses. Papildus pēdējā laikā aktīvajiem pircējiem no NVS valstīm, starptautiskajā tirgū aktivizējas AAE un Izraēlas investori. Par to liecina augstvērtīgu nekustamo īpašumu uzņēmuma «Baltic Sotheby’s International Realty», kas maija sākumā piedalījās «Sotheby’s International Realty» rīkotajā ikgadējā EMEA reģiona (Eiropa, Tuvie Austrumi un Āfrika) konferencē Londonā, ekspertu viedokļi, portālu «Apollo» informēja Baltic Sotheby’s International Realty PR un Mārketinga menedžere Natalija Lokenbaha. 

starptautiskā ikgadējā «Sotheby’s International Realty» konference norisinājās trešo gadu pēc kārtas. Filiāļu īpašniekiem un augstākā līmeņa vadītājiem organizētajā pasākumā tika apspriesta ne tikai starptautiskā tīkla biznesa stratēģija, bet arī elites klases nekustamā īpašuma globālās tendences. 

«Saskaņā ar tikšanās dalībnieku teikto EMEA valstīs, kā arī visā pasaulē ir skaidri vērojama elites klases nekustamā īpašuma cenu stabilizēšanās tendence,» uzsvēra «Baltic Sotheby’s International Realty» līdzīpašnieks un priekšsēdētājs Vestards Rozenbergs. «Lai gan 2011. gadā salīdzinājumā ar 2010. gadu darījumu skaits šajā jomā samazinājās, to finansiālais apjoms pieauga. Lielākais cenu pieaugums bija vērojams megapolisēs.» 

Konferencē piedalījās «Sotheby’s International Realty» pārstāvji Izraēlā un Turcijā, kur nesen tika atvērti «Sotheby’sInternational Realty» biroji. Saskaņā ar Rozenberga teikto jaunu tīkla dalībnieku parādīšanās šajā reģionā liecina ne tikai par lielu pieprasījumu pēc greznumlietām un augstas klases mājokļiem, bet arī par potenciālajām investīcijām Eiropas valstīs, tostarp, Baltijā, no AAE un Izraēlas investoru puses. 

Rozenbergs piebilda: «Joprojām vērojama liela interese par elites klases nekustamā īpašuma segmentu no Krievijas pircēju puses. Par to liecina gan nesen noslēgtais lielākais darījums par Ņujorkas penthausa  pārdošanu Krievijas pircējam, kad objekts tika pārdots par sākotnēji noteikto cenu – 88 ASV miljoniem dolāru, gan arī slavenās norvēģu ekspresionista Edvarda Munka gleznas «Kliedziens» pārdošana pagājušonedēļ «Sotheby’s» rīkotajā izsolē Ņujorkā par 119,9 miljoniem ASV dolāru. Tas ir jauns rekords, un iespējamo pircēju vidū ir minami arī Krievijas miljardieru vārdi.» 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu