«Volvo» hibrīda kravas automašīna uzstāda jaunus ātruma rekordus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānšāviņš

ASV, Jūtas štata Vendoveras lidlaukā »Volvo» hibrīda kravas automašīna «Mean Green» ir uzstādījusi jaunu pasaules ātruma rekordu. Ekoloģiskais kravas auto sasniedza maksimālo ātrumu 236,6 km/h.

«Mēs esam ļoti priecīgi par «Mean Green» sniegumu, jo īpaši tik lielā augstumā virs jūras līmeņa,» saka Boje Ovebrinks, «Mean Green» pilots un īpašnieks.  «Mēs zinājām, ka Vendoverā nebūs viegli, jo lidlauks atrodas vairāk nekā 1280 metru virs jūras līmeņa.»

Ātruma rekorda mēģinājumus apstiprināja Amerikas Savienoto Valstu Automobiļu klubs, kas pārstāv Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA). Ir gaidāms, ka FIA apstiprinās jaunos rekordus 30 līdz 60 dienu laikā.

Lai arī «Mean Green» aerodinamiski veidotā virsbūve tikai minimāli atgādina seglu vilcēju, tomēr tas gandrīz pilnībā ir veidots no standarta »Volvo» detaļām, ieskaitot »Volvo VN» kabīni un rāmi. «Mean Green» piedziņu nodrošina »Volvo D16» dzinējs un modificēta »I-Shift» automatizētā pārnesumkārba, kas darbojas kopā ar hibrīda elektrisko motoru. Elektromotors un »Volvo D16» dīzeļa dzinējs kopā attīsta 2100 zirgspēku jaudu un gandrīz 6780 Nm griezes momentu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu