Saulietis par ēdienu, zviedrietēm un mūziku ģērbtuvē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: M.Lācis/Apollo

Pirmdien Latvijas hokeja izlasei Stokholmā bija brīvdiena, bet pēc treniņa hokejisti devās vizītē uz Latvijas vēstniecību. Pasaules čempionātā ir nerakstīts likums, ka ar izlases spēlētājiem spēļu dienā žurnālisti nerunā, ļaujot gatavoties mačam, bet vakar šo rindu autors uz sarunu aicināja Kasparu Saulieti, kurš dalījās pārdomās par pirmajām dienām Zviedrijas galvspilsētā.

Latvijas izlase dzīvo dažu minūšu gājienā no «Globen» arēnas, jeb precīzāk būtu teikt, halles otrā pusē. «Ericsson Globen Hotel» kopā dzīvo četras valstsvienības, bet ar spēlētājiem izmitināti arī līdzjutēji. Par šādu situāciju sūdzējušās izlases un viesnīcas administrācija veica dažas izmaiņas, jo, kā izrādījās, spēlētāji brokastīs ēda vienlaicīgi ar pārējiem hoteļa iemītniekiem. Kaspars gan saka, ka ar problēmām ir jāsaskarās katrā čempionātā, tādēļ paniku nav jāceļ.

«Visur ir savas problēmas, sākumā bija nepatīkami, ka vienlaicīgi ēda četras komandas un nācās gaidīt, kamēr tiec pie ēdiena. Ja runājam par ēdienu, tad jāsaka, ka visu laiku ir viens un tas pats. Krievi laikam direktoriātā uzrakstīja sūdzību un komandas tagad ēd atsevišķi. Ja sākumā bija haoss, tad tagad ēdienam pie galda var tikt klāt no jebkuras puses, bet kopumā viesnīcas Vācijā un pērn Slovākijā bija labākas,» viesnīcas aizkulises paver spēlētājs.

«Ko mēs ēdam? Zivi, gaļu, vistu, arī makaroni ir, tāpat zupas un, protams, lasis,» par ēdienkarti saka Saulietis.

«Stokholmā esam tikai pāris dienas un nav sanācis iet ārā kaut kur pastaigāties, pārsvarā no viesnīcas ejam uzreiz uz halli, jo līdz tai ir dažu minūšu gājiens. Šodien [pirmdien] brīvs, bet nekur netiekam, jo pēc treniņa jābrauc uz vēstniecību,» uzbrucējs teic, ka vēl nav sanācis apskatīt pilsētu un iepazīties ar Stokholmas augstajām cenām.

Kaspars uz mutes nav kritis un varam parunāt par jebko. Kad ierunājos par zviedrietēm, viņš nosmej: «Esmu tikai dažas simpātiskas zviedrietes redzējis arēnā, blondas, bet tas no tāluma. Nevaru komentēt, kā viņas izskatās tuvumā. Mūsējo spēlētāju sievas, kuras ieradušās, ir smukas,» atklāj Kaspars.

Ģērbtuvē kā jau ierasts, saimnieko Guntis Galviņš, kurš ir atbildīgais par mūziku. «Es klausos mūziku pirms spēlēm, bet viss atkarīgs, kāds ir noskaņojums. Ģērbtuvē pārsvarā skan «DJ Tiesto». Tā mūzika nevienam netraucē, neviens neliek kaut ko pārslēgt, visi ir apmierināti. Ja kaut kas skan, lai skan, visi klausās un problēmu nav. Pats arī klausos to pašu, bet ir reizes, kad pie sirds iet krievu dziesmas,» saka Kaspars, kurš atklāj, ka pēc iemestajiem vārtiem arēnā būtu jāskan latviešu dziesmai, taču...

«Bermudu divstūrim»

Viņš izvairās prognozēt rezultātus apakšgrupas spēlēs, sakot, ka par uzvaru ir jācīnās katrā mačā. Būs uzvaras, būs arī ceturtdaļfināls.

«Galvenais uzdevums ir tikt ceturtdaļfinālā, katrā mačā cīnīsimies par uzvaru, bet neskaitīsim, cik panākumi nepieciešami. Pret krieviem pirmo periodu aizvadījām labi, un, ja nemēģinātu saraut krievus, bet koncentrētos uz savu spēli, tad varētu «ņemt» arī to spēli. Itāļus nedrīkst nenovērtēt, jo viņi uzvarēja dāņus, gatavosimies katrai spēlei, cīnīsimies un nebūs tā, ka skaitīsim uzvaras. Spēlēsim un rādīsim labāko spēli. Pret Vāciju bijām vadībā ar 2:0, bet zaudējām pārsvaru, tomēr spējām saņemties un izcīnīt uzvaru. Jāatzīst, ka gaidīju agresīvāku spēli no vāciešiem, bet laikam mūsu ātrajiem uzbrucējiem viņi netika līdzi,» secina Kaspars.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu