Latvijas izlase gūst piecus vārtus un sagrauj Itāliju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules čempionāta trešajā spēlē Latvijas izlases hokejisti šodien Stokholmā ar 5:0 uzvarēja Itālijas valstsvienību.

Latvija un Itālija 5:0 (1:0, 2:0, 2:0).
Ķēniņš (Bērziņš, 19), Meija (Bārtulis, Ķēniņš, 25), Bārtulis (Cipulis, 37, vair.), Indrašis (Galviņš, Sprukts, 41), K. Rēdlihs (Indrašis, 43, vair.).
Vārtsargi: Masaļskis (23/23) - Bellisimo (24/20), Tragusts (11/10).
Soda minūtes: 4-14.

Pirmajā trešdaļā Latvijas komandai bija neliels pārsvars, taču pārvērst to vārtu guvumā ilgi neizdevās. Aci pret aci ar itāliešu vārtsargu Danielu Bellisimo nokļuva gan Armands Bērziņš, gan Miks Indrašis, tomēr abiem pavisam nedaudz pietrūka, lai dabūtu ripu vārtos. Trešdaļas pirmspēdējā minūtē Ronalds Ķēniņš deva piespēli uz vārtu pusi, un ripa rikošetā no itāliešu hokejista ieslīdēja vārtos - 1:0. Bet perioda pēdējās sekundēs tikai brīnumainā kārtā pēc pašu kļūdas ripa nenonāca Edgara Masaļska sargātajos vārtos.

Otrās trešdaļas sākumā Latvijas komanda izturēja mazākumu, bet 5. minūtē pēc Oskara Bārtuļa metiena ripa vārtu priekšā nonāca pie Ginta Meijas, kurš to raidīja vārtos - 2:0. Arī turpinājumā Latvijas hokejistiem bija diezgan ievērojams pārsvars, turklāt mūsu komanda divreiz spēlēja vairākumā (arī piecatā pret trim). Trešdaļas 17. minūtē skaitlisko pārsvaru beidzot izdevās izmantot, kad ar metienu no zilās līnijas trešos vārtus guva Oskars Bārtulis - 3:0.

Jau trešā perioda 43. sekundē pēc lieliskas Gunta Galviņa piespēles viens pret vienu izskrēja Miks Indrašis un šoreiz viņš eleganti apspēlēja Bellisimo - 4:0. Pēc šiem zaudētajiem vārtiem Itālijas izlases vārtos stājās Tomass Tragusts, tomēr jau pēc nepilnām divām minūtēm vairākumā Krišjānis Rēdlihs guva piektos vārtus - 5:0. Atlikušajā laikā Latvijas komanda nosargājā pārliecinošo uzvaru, bet Masaļskis palika nepārspēts.

Par labākajiem spēlētājiem šajā mačā tika atzīti Guntis Galviņš un Manuels de Toni.

Atgādinām, ka turnīra pirmajā spēlē Latvija ar 2:5 atzina Krievijas pārākumu, bet otrajā mačā ar 3:2 pieveica Vāciju.

Nākamo spēli Latvijas valstsvienība aizvadīs ceturtdien, 10. maijā, kad plkst. 21.15 uzsāks cīņu pret Čehijas hokejistiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu