Jauniešu koris «Balsis» turpina koncertsēriju dažādās Latvijas Dzelzceļa stacijās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

«Balsis» turpina savu koncertsezonu! Piektdien un sestdien, 11. un 12. maijā, Jauniešu koris «Balsis» sniegs trīs koncertus!

  • 1. koncerts

Tuvojoties 2013. gada Dziesmu svētkiem, Jauniešu koris «Balsis» turpina vērienīgo bezmaksas koncertu sēriju – Dziesmu svētku «Balsis», dažādās Latvijas Dzelzceļa stacijās visā Latvijā. Ar milzīgiem panākumiem akcijas pirmais koncerts noritēja 2012. gada 14. aprīli Skrīveru dzelzceļa stacijā, kurā pulcējās vairāki simti dziedātāju un klausītāju.

Akcijas pamatā ir vēlme pēc iespējas vairāk cilvēkus Latvijā iepazīstināt ar XXV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku noslēguma koncerta repertuāru. Lai realizētu šo ieceri, tiks izvēlētas vēsturiskas un ietilpīgas stacijas visos vēsturiskajos novados. Katrā no stacijām tiks sniegts 50 minūšu koncerts, kura noslēgumā Jauniešu korim «Balsis» pievienosies arī vietējie dziedātāji.

Tuvākais akcijas koncerts notiks 2012. gada 11. maijā Skrundas dzelzceļa stacijā plkst. 20.45!

2011. gadā Jauniešu koris «Balsis» jau realizēja pilotprojektu Daugavpils un Gulbenes stacijās, kur ar lieliem panākumiem uzstājās pārpildītās dzelzceļa stacijās. 

Šāda veida projekts ir ļoti nepieciešams gan dziedātājiem, diriģentiem, klausītājiem, gan visai Dziesmu svētku kustībai kopumā, jo tādējādi palielinās to cilvēku skaits, kuriem Dziesmu svētki nav tikai viens koncerts Mežaparka Lielajā estrādē, bet gan ilgstošs process, kurā iesaistīti teju visi Latvijas iedzīvotāji. Šīs akcijas rezultātā tiks nostiprinātas Dziesmu svētku tradīcijas un cilvēku izpratne par Dziesmu svētku nozīmību Latvijas un pasaules mērogā.

  • 2. koncerts

Durbes Kultūras namā, piektdien, 11. maijā, plkst. 22.22, turpinot komponista Valta Pūces 50. un Jauniešu kora «Balsis» 25. jubilejas koncertu sēriju Latvijas pilsētās.

Programmā: Valts Pūce cikls Gadalaiku dziesmas

Piedalās: Valts Pūce (klaviers), Valters Pūce (čells), Jauniešu koris BALSIS (solisti un koris), Agnese Bule - Kauliņa (video māksla), instrumentālais ansamblis, Ints Teterovskis (diriģents)

  • 3. koncerts

Akcijas Dziesmu svētku Balsis ietvaros: 12. maijā plkst. 10.00 Rīgas Centrālajā stacijā uz vilciena Rīga – Cēsis perona.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu