Masaļska tēvs: Aizsargiem vairāk jāpalīdz vārtsargam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas hokeja izlases aizsargiem būtu vairāk jāpalīdz savam vārtsargam un jāizvairās no daudzajām kļūdām savā aizsardzības zonā, sarunā ar aģentūru LETA izteicās valstsvienības vārtsarga Edgara Masaļska tēvs Jānis Masaļskis.

Čempionāta pirmajā spēlē Latvijas izlase sestdien ar 2:5 piekāpās Krievijai, bet otrajā mačā ar 3:2 svētdien uzvarēja Vāciju. Jānis Masaļskis, komentējot čempionāta sākumu, uzsvēra, ka noskaņojums, kāds līdzjutēju vidū valdīja pēc pirmā mača, pašlaik ir daudz labāks un pilns optimisma.

«Ja pēc pirmās spēles pret Krieviju skats šķita skumīgs, tagad jau situācija izskatās daudz cerīgāka,» uzskatos dalījās J. Masaļskis. «Spēle pret Vāciju bija galvenā cīņā par ceturto vietu apakšgrupā. Tā kā komanda tika pie uzvaras, tai tagad obligāti jāiekļūst ceturtdaļfinālā. Citu notikumu attīstības scenāriju ne komanda, ne līdzjutēji pēc šādas uzvaras nesaprastu.»

«Gan pirmajā spēlē pret Krieviju, gan otrajā pret Vāciju lielas problēmas radīja biežās aizsargu kļūdas savā aizsardzības zonā. Pēc mača pret Vāciju vaicāju dēlam, ko viņš par to domā. Lai arī nevienu sliktu vārdu no viņa nedzirdēju, pats uzskatu, ka aizsargiem būtu vairāk jāpalīdz savam vārtsargam. Nedrīkst tik daudz uzkraut uz vārtsarga pleciem,» izcēla J. Masaļskis.

Vaicāts par jauno čempionāta izspēles kārtību un tās piemērotību Latvijas izlasei, J. Masaļskis pauda stingru pārliecību, ka jaunā kārtība palīdz vidējā līmeņa izlasēm, pie kurām pieskaitāma arī Latvija.

«Iepriekš visu apakšgrupas izkārtojumu izšķīra teju tikai viena spēle, bet tagad punkti ir jāņem pret visām komandām, nedalot savu uzmanību kādam vienam konkrētam pretiniekam. Tas noteikti palīdz vidējā līmeņa izlasēm, jo tādējādi pie vietas ceturtdaļfinālā tiek tie, kuri nodemonstrējuši visstabilāko sniegumu un regulāri vāc savus punktus,» piebilda J. Masaļskis.

Zīmīgi, ka arī citi aģentūras LETA aptaujātie izlases līdzjutēji pauda atbalstu jaunajam turnīra formātam, sakot, ka tas ir parocīgs pilnīgi visām izlasēm un gādā par spraigu cīņu.

Kā ziņots, čempionāta trešajā mačā Latvijas hokejisti šodien, plkst.17.15 sacentīsies ar Itālijas valstsvienību. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu