Čisora jūlija vidū cīnīsies ar Heju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu smagā svara bokseris Dereks Čisora jūlija vidū cīnīsies pret savu tautieti, bijušo pasaules čempionu Pasaules Boksa asociācijas (WBA) vērtējumā smagsvariem Deividu Heju, vēsta BBC.

Cīņu starp skandalozu slavu iemantojušajiem Čisoru un Heju rīkos Luksemburgas Boksa federācija, jo abiem bokseriem šobrīd nav Lielbritānijas Boksa kontroles padomes (BBBC) licences.

Čisoras menedžeris Frenks Vorens preses konferencē oficiāli pavēstīja, ka cīņa pret Heju notiks 14. jūlijā Anglijas premjerlīgas kluba «West Ham United» mājas stadionā «Upton Park».

Čisora un Hejs uzmanības centrā nokļuva pēc Čisoras cīņas pret Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostas īpašnieku smagsvaros ukraini Vitāliju Kļičko 18. februārī Vācijas pilsētā Minhenē. Šajā cīņā Čisora piedzīvoja zaudējumu pēc punktiem.

Pēc cīņas Čisora iesaistījās atklātā konfliktā ar Heju - abi bokseri apmainījās ar vairākiem skaļiem apvainojumiem un sitieniem, bet Čisora skaļi izkliedza draudus Heju nošaut.

Hejs, kurš pagājušā gada jūlijā pēc punktiem zaudēja Vladimiram Kļičko, minēto cīņu komentēja televīzijas translācijā. Pēc mača Hejs Čisoru nosauca par «zaudētāju», uz ko Čisora atbildēja, savu tautieti nodēvējot par «apkaunojumu».

Arī pirms tam Minhenē Čisora izcēlās ar agresīvu rīcību, kad svēršanās procedūrā pirms cīņas iepļaukāja Vitāliju Kļičko, bet pirms paša mača iespļāva sejā ūdeni viņa brālim Vladimiram Kļičko.

Martā 28 gadus vecais Čisora no BBBC izpelnījās diskvalifikāciju uz nenoteiktu laiku, tomēr vēlāk bokseris iesniedza apelāciju par šo lēmumu. Galīgais lēmums šajā lietā nav sagaidāms ātrāk par jūliju.

«Tas, ko izdarīja Čisora, bija muļķīgi, un tāda rīcība ir jāsoda,» otrdien preses konferencē izteicās Vorens. «Taču viņš apmēram pusgadu necīnītos un zaudētu naudu. Kāpēc lai viņš nenopelnītu naudu iztikai? Tāpēc arī radās doma par cīņas aizvadīšanu ar Heju.»

Jau vēstīts, ka Vitālijs Kļičko publiski paudis gatavību dot Čisoram iespēju aizvadīt revanša maču, taču ukraiņa menedžeris Bernds Bente šādu iespēju kategoriski noraidījis.

Tikmēr Hejam šobrīd nav boksera licences, jo pagājušā gada oktobrī viņš oficiāli paziņoja par karjeras beigām.

Savas profesionālās karjeras laikā Čisora aizvadījis 18 cīņas, kurās izcīnījis 15 uzvaras, no kurām deviņas uzvarētas ar nokautu. 2010. gada nogalē Čisoram bija paredzēta cīņa ar Vladimiru Kļičko, tomēr ukraiņa traumas dēļ tā tika atcelta.

31 gadu vecais Hejs pēdējo cīņu aizvadīja pagājušā gada jūlijā, kad pēc punktiem zaudēja Vladimiram Kļičko.

Šajā cīņā tika apvienots Heja prestižais WBA smagsvara čempiona tituls ar Kļičko Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) smagsvara čempiona tituliem.

Hejs, kurš zaudēja tikai divās no 27 cīņām profesionālajā karjerā, pirmoreiz WBA jostu ieguva 2009. gada novembrī, kad pēc punktiem pieveica krievu Nikolaju Valujevu. Vēlāk viņš divas reizes spēja arī titulu aizstāvēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu