Sešus gadus vecu zēnu izslēdz no skolas par «Sexy and I Know It» citēšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

No skolas uz trijām dienām izslēgts sešus gadus vecs zēns, kas meitenei citēja grupas «LMFAO» dziesmas «Sexy and I Know It» rindiņu.

Denveras priekšpilsētas Auroras pamatskolas pirmklasnieks D'Avonte Medouzs meitenei citēja populārās dziesmas rindiņu «es esmu seksīgs, un es to zinu». Viņš tika apsūdzēts par seksuālu uzmākšanos un citu skolēnu traucēšanu, apliecina vēstule, ko skola nosūtīja zēna mātei.

Skolas pārstāvju paziņojumā teikts, ka viņi nevar apspriest konkrēto gadījumu. Taču tie norāda uz punktu skolas noteikumos, kas nosaka, ka seksuāla uzmākšanās ir jebkurš negribēts seksuāls mājiens. Tam nav noteikts vecuma ierobežojums.

Auroras policija sacīja, ka gadījums uz to neattiecas, jo likumā noteikta atbildība tikai desmit un vairāk gadus veciem bērniem.

Zēna māte Stefānija Medouza teica, ka viņas dēls nesaprot, ko nozīmē seksuāla uzmākšanās, taču viņš jau otro reizi iekūlies nepatikšanās par «Sexy and I Know It» citēšanu.

Janvārī dziesma divas nedēļas atradās «Billboard» topa pirmajā vietā.

«Esmu šokā,» viņa pavēstīja vietējam televīzijas kanālam KMGH. «Tie uzskatīs viņu par izvirtuli, un tas nav godīgi.»

Denveras advokāts Kreigs Silvermens uzskata, ka pamatskolas audzēkņiem ir tieši tādas pašas tiesības un vārda brīvību kā pieaugušajiem, kamēr vien viņi saprot un ievēro noteikumus. Taču, viņaprāt, skolām vajadzētu pieļaut izņēmumus.

«Dažreiz, kad noteikumi tiek ievēroti bez izņēmuma, galu galā tiem seko bez saprāta,» viņš sacīja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu