Latvijas otrā izlase aizvadīs deviņas pārbaudes spēles Ķīnā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas otrā basketbola izlase galvenā trenera Ainara Bagatska vadībā no 18. līdz 28. maijam piedalīsies trīu pārbaudes turnīru sērijā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas komandas sastāvā turnīriem Šanhajā, Vujangā un Vandžou iekļauti jaunatnes izlašu kandidāti, kā arī gados jauni spēlētāji no Latvijas Basketbola līgas (LBL) klubiem un ASV augstskolām. Visus Latvijas komandas ceļa un dzīvošanas izdevumus segs Ķīnas Basketbola federācija.

Visos trīs turnīros piedalīsies Ķīnas, ASV un Nīderlandes komandas. Katrā pilsētā komandas sacentīsies apļa turnīrā, aizvadot pa trim spēlēm.

«Ķīnas basketbola federācija aicināja Latvijas U-20 izlasi, tā iezīmējot turnīra sportisko līmeni. Tā kā vairāki U-20 izlases kandidāti maija otrajā pusē ir aizņemti mācībās, nolēmām izmantot iespēju, lai pārbaudītu vairākus gados jaunākus spēlētājus un arī dažus, kuri ir mazliet vecāki,» izteicās Latvijas nacionālo izlašu direktors Māris Jučmanis. «Vairākiem tā būs pirmā starptautiskā pieredze, bet valstsvienības galvenajam trenerim Ainaram Bagatskim - lieliska iespēja izvērtēt, vai kāds no viņiem jūlijā aicināms uz galvenās komandas treniņnometni.»

Latvijas otrā izlase pirmo reizi tika izveidota 2001./2002. gada sezonā, kad toreizējā valstsvienības galvenā trenera Armanda Krauliņa vadībā aizvadīja pārbaudes spēli ar Igaunijas izlasi (66:69), kā arī piedalījās starptautiskā turnīrā Čehijā (kopā piecās spēlēs 2-3).

2003. gada decembrī Latvijas klubu izlase galvenā trenera Vara Krūmiņa vadībā Rīgā piedalījās Baltijas jūras kausa izcīņas turnīrā (2-1). 2004. gada vasarā zem otrās izlases karoga U-20 izlase Vara Krūmiņa vadībā piedalījās Baltijas jūras kausa izcīņā Tamperē (0-3).

2008. gada vasarā otrā izlase trenera Nenada Trajkoviča vadībā tika sapulcēta uz vairākas nedēļas ilgiem treniņiem, bet 2009. gada vasarā Ķēstuta Kemzūras vadībā piedalījās divās pārbaudes spēlēs ar Igaunijas izlasi (1-1).

13 spēlēs Latvijas otrās izlases sastāvā piedalījušies 40 basketbolisti, bet 22 no viņiem pēc tam valstsvienības sastāvā spēlējuši Eiropas čempionātā.

Latvijas otrās basketbola izlases sastāvs dalībai pārbaudes turnīros Ķīnā:

Žanis Peiners, Mārcis Vītols (abi - Latvijas Universitāte), Ingus Jakovičs, Toms Leiteris, Pāvels Pastušeņa (visi - «Liepājas Lauvas»), Kaspars Vecvagars («KK Baltai, Lietuva), Edgars Štelmahers («Rīga»/DSN), Oskars Virsis (BK «Valmiera»), Edvards Bagatskis («Floridas Gaisa akadēmija», ASV), Oto Ošenieks (Minesotas universitāte, ASV), Kristers Zeidaks (Misisipi Štata universitāte, ASV), Māris Ziediņš (BK «Valmiera»).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu