Prasa Latvijas Mākslinieku savienības maksātnespēju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pēc kompānijas SIA «OSBY» pieteikuma ierosinājusi Latvijas Mākslinieku savienības maksātnespējas lietu, liecina Maksātnespējas administrācijas interneta mājaslapā pieejamā informācija.

Biedrība «Latvijas Mākslinieku savienība» reģistrēta 1993.gadā, bet biedrību un nodibinājumu reģistrā tā reģistrēta 2005.gada 14.jūnijā. Biedrības valdes priekšsēdētājs no pērn vasaras ir Igors Dobičins, liecina «Firmas.lv» pieejamā informācija. 2010.gadā Latvijas Mākslinieku savienība apgrozījusi 5000 latu un nodarbinājusi 14 strādājošos.

Savukārt Latvijas Mākslinieku savienības maksātnespējas pieprasītāja SIA «OSBY» reģistrēta 2011.gada 1.februārī, un pērn uzņēmums apgrozījis 116 235 latus, gadu noslēdzis ar 3 303 latu peļņu un nodarbinājis trīs strādājošos, liecina «Firmas.lv» pieejamā informācija. Uzņēmuma vienīgā īpašniece un amatpersona ir Laura Abarone.

Par Latvijas Mākslinieku savienības maksātnespējas administratoru izvēlēts Austris Lošaks, taču viņš līdz rītdienas darba dienas vidum no šiem pienākumiem vēl var atteikties, liecina Maksātnespējas administrācijas dati.

Tiesa Latvijas Mākslinieku savienības maksātnespējas lietu paredzējusi skatīt 15.maijā plkst.11, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīgs Jānis Jaksons.

LETA jau ziņoja, ka Latvijas Mākslinieku savienība pērn kongresā par jauno prezidentu ievēlēja vienu no pazīstamākajiem mūsdienu tēlniekiem Dobičinu, kurš iepriekš darbojās LMS valdes sastāvā.

Mākslinieku savienības kongress notiek ik pēc trīs gadiem un pērn tika ziņots, ka jaunā savienības vadība ir noskaņota viest pozitīvas pārmaiņas savienības darbībā.

Mākslinieku savienības valdes sastāvā pērn tika ievēlēta Inguna Irbe, Diāna Rutkovska, Inga Brūvere, Gatis Pīpkalējs, Jānis Garančs, Kate Seržāne, Madara Gulbis un Māris Čačka.

Latvijas Mākslinieku savienība dibināta 1941.gadā kā LPSR Mākslinieku savienība, bet 2005.gadā tā reģistrēta kā biedrība «Latvijas Mākslinieku savienība».

Biedrība apvieno dažādu mākslas jomu profesionāļus un tās mērķis ir apzināt, atbalstīt un veicināt biedru aktivitātes, veidot biedru radošo biogrāfiju datu bāzi, organizēt gadskārtējās vispārējās un nozaru izstādes, aizstāvēt vizuālās mākslas nozaru mākslinieku un mākslas zinātnieku tiesības un profesionālās intereses.

Pēc Latvijas Radošo savienību padomes interneta mājaslapā pieejamās informācijas, Latvijas Mākslinieku savienībā ir 1254 biedri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu