Skudra kļuvis par Novosibirskas «Sibirj» treneri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kādreizējais Latvijas hokeja vārtsargs Pēteris Skudra nākamajā sezonā būs treneris KHL komandā Novosibirskas «Sibirj».

Skudra būs komandas galvenā trenera Dmitrija Kvartaļnova palīgs, vēsta kluba oficiālā mājaslapa internetā.

Kvartaļnovs februāra beigās nepilnu diennakti pirms dalības Gagarina kausa izcīņā tika atlaists no Čerepovecas «Severstaļ» galvenā trenera posteņa, bet Skudra aizvadītajā sezonā bija «Severstaļ» vārtsargu treneris.

Bez Skudras Kvartaļnova palīgs būs arī Andrejs Tarasenko, kurš aizvadītajā sezonā līdz decembrim bija «Sibirj» komandas galvenais treneris.

Jāpiebilst, ka Skudra līdz šim kā treneris strādājis vienīgi ar vārtsargiem.

Karjeras laikā Skudra pārstāvēja arī NHL klubus Bostonas «Bruins», Bufalo «Sabres», Pitsburgas «Penguins» un Vankūveras «Canucks». Veiksmīgākā sezona NHL Skudram, kurš pasaules spēcīgākajā līgā tika, nebūdams draftēts, bija 1998./1999. gada sezona, kad viņš «Penguins» rindās aizvadīja 37 spēles.

Karjeras pēdējos gados Skudra pārstāvēja Krievijas klubus Maskavas CSKA, Kazaņas «Ak Bars», Novokuzņeckas «Metallurg» un Voskresenkas «Himik».

Skudras vārds katru gadu tika pieminēts saistībā ar spēlēšanu vai nespēlēšanu Latvijas izlasē. Kopš 1997. gada, kad Latvijas izlase debitēja pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, Skudra apvainojās uz izlases un Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadību un katru gadu atteicās spēlēt izlasē. Vēlāk vārtsargs ik pa brīdim solīja palīdzēt komandai, bet izšķirošajā brīdī vai nu atteicās spēlēt, vai nebija sazvanāms.

Latvijas izlases rindās Skudra aizvadīja 12 spēles, bet pieteikts tika vēl 17 mačiem. Šajās spēlēs viņš ielaida 26 vārtus, vidēji 2,84 vārtus spēlē, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, kā arī nopelnīja vienu divminūšu noraidījumu.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā «Sibirj» ar 57 punktiem 54 spēlēs ierindojās priekšpēdējā, 11. vietā, kārtējo reizi nekvalificējoties Gagarina kausam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu