PČ Stokholmā: Latvijas žurnālisti par iztrūkstošajiem kadriem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā aizvadījusi trīs spēles un izcīnījusi divus panākumus. «Apollo» pēc uzvaras pār Itāliju uz sarunu aicināja Latvijas žurnālistus, kuri strādā Stokholmā un uzdeva jautājumu - kuri divi Latvijas hokejisti, kas palīdzējuši izlasei kādā no pēdējiem diviem pasaules čempionātiem, pietrūkst šajā izlases modelī jeb varētu pastiprināt Latvijas valstsvienību. Uz sarunu aicinājām Ilmāru Stūrišku («Latvijas Avīze»), Gintu Narogu (BNS), Jāni Matuli («Sporta Avīze») un Māri Zembergu («Diena»).

Ilmārs Stūriška («Latvijas Avīze»)

«Manuprāt, valstsvienībai palīdzētu Mārtiņš Karsums un Lauris Dārziņš. Karsums pie Teda Nolana jau ir spēlējis junioru līgā, šajā izlases modelī viņš varētu būt pirmajā maiņā kopā ar Miķeli Rēdlihu un Jāni Spruktu. Ja tā maiņa strādā «Dinamo», tad, visticamāk, arī pasaules čempionātā viņi taisītu rezultātu. Protams, pirmajās trīs spēlēs lieliski nospēlēja Miks Indrašis, bet jautājums ir, vai Indrašis turnīra nākamajās spēlēs nenosēdīsies?»

«Kāpēc Dārziņš? Lauris ir viens no labākajiem Latvijas uzbrucējiem  - var iemest, pieturēt ripu, ir tehnisks hokejists. Ja būtu Dārziņš, treneriem būtu iespēja dažādot spēli uzbrukumā.» 

Gints Narogs (BNS)

«Uzskatu, ka izlasei pietrūkst Lauris Dārziņš un Herberts Vasiļjevs. Dārziņš ir tehnisks uzbrucējs, viņam ir garas rokas, kas palīdz apspēlēt pretinieku. Viņš vienatnē var izšķirt mača likteni, var gūt svarīgus vārtus, kad tas visvairāk ir nepieciešams. Šobrīd viņa lomu lieliski spēlē Miks Indrašis, taču Mikam visi lielie mači vēl ir priekšā. Jāsaprot, ka Miks nemetīs visur un vienmēr, kā par laimi tas notiek šobrīd. Taču mēs varam priecāties, ka Indrašis šobrīd ir zirgā un varam tikai iedomāties, cik jaudīgs būtu Latvijas izlases uzbruums, ja tajā vēl būtu Lauris.» 

«Kas attiecas par Vasiļjevu, viņš tomēr ir pieredzējis uzbrucējs, un spēlē centra pozīcijā, kas mūsu izlasē nav mazsvarīgi. Herbis māk pieturēt ripu, viņš spēlē svarīgu lomu jebkurā virknējumā, viņu var saukt par maiņas smadzenēm. Tādi «špīleri» noderētu jebkurā komandā.»

Jānis Matulis («Sporta Avīze»)

«Savu izvēli ir grūti izdarīt, taču valstsvienībai noteikti trūkst Herberts Vasiļjevs. Par otru kandidatūru man būtu jāpadomā, iespējams, tas varētu būt Aleksandrs Ņiživijs vai Arvīds Reķis. Palikšu pie Arvīda. Herbertu droši vien tad būtu jāliek Alekseja Širokova vietā, bet Reķis būtu blakus Žoram Pujacam. Šāds aizsargu pāris jau labu laiku izlasē spēlē kopā. Ko ņemt nost? Laikam Kristapu Sotnieku. Man gan viņš patīk, bet šajā čempionātā ir pārāk stīvs. Taču arī Arvīdam sezona Rīgas «Dinamo» varēja būt labāka.»

Māris Zembergs («Diena»)

«Izlasē pietrūkst Herberts Vasiļjevs. Centra uzbrucējs jebkurā variantā mums ir Ahilleja papēdis un Latvijas izlasē tas ir vājākais posms. Ar Herbertu centrā izveidotos vēl viena laba maiņa. Ja būtu Mārtiņš Karsums vai Lauris Dārziņš, tad varbūt Miks Indrašis sevi tik labi neparādītu šajās spēlēs. Visticamāk, Indrašis spēlētu otrā plāna lomu čempionātā. Indraša piemērs rāda vēl vienu pazīmi - divas sezonas pie Juliusa Šuplera un Pekas Rautakallio spēlēja Ainārs Podziņš, bet citiem īsti iespēja netika dota un, iespējams, šādā veidā Latvija zaudēja kādu talantīgu spēlētāju. Tāpat uzskatu, ka mums sezonas laikā jāspēlē vismaz trīs «Challenge» turnīros. Kā otru trūkstošo spēlētāju varbūt nosauktu kādu no jaunajiem, piemēram, Zemgusu Girgensonu, lai gan viņš nav spēlējis Latvijas izlasē.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu