Krievijas «tautiešu» politika Latvijā tiek vērtēta kā nedraudzīga

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) un Drošības policija (DP) savos ziņojumos Krievijas «tautiešu» politiku novērtējuši kā Latvijai nedraudzīgu, laikrakstam «Latvijas Avīze» atzina politologs Andis Kudors.

[Ziņa precizēta.]

Viņš uzsvēra, ka ir labi, ka to pasaka drošības institūcijas.

«Varētu pat teikt – beidzot! Es pieļauju, ka arī iepriekš par šiem jautājumiem tika informēti politiķi, tomēr beidzot tas ir arī publiski pavēstīts sabiedrībai. Igaunijas drošības policija «KaPo» par to jau sen runā. Labi, ka ir pieminētas konkrētas organizācijas un cilvēki,» atzīst Kudors.

Kudors uzskata, ka ir nepieciešama analīze.

«Kāpēc tās nav? Daļēji tā ir bijusi politiķu augstprātības dēļ, daļēji finanšu krīzes sekas,» norāda politologs.

Viņš sacīja: «Ir arī aizdomas, ka tas ir atstāts novārtā tāpēc, ka Latvijas politika ir bijusi pārāk atkarīga no dažiem bagātiem kungiem un ekonomiskajiem grupējumiem, kuriem tāda objektīva valstiska analīze nav nepieciešama un pat var traucēt. Viņiem ir savas intereses, un politiskās partijas izpilda «pasūtījumu». Vēl ir tāds pieņēmums, ka te visi tāpat labi zina krievu valodu un ir pietiekami informēti par Krievijā notiekošo...»

Vērtējot februārī notikušā valodu referenduma sauso atlikumu - 270 tūkstošu pilsoņu vēlmi Latvijā redzēt divas valsts valodas, APPC izpilddirektors pauda, ka daļa ir vienkārši meklējumi pēc vieglākas dzīves. Vēl daļa ir Krievijas mediju un «tautiešu» kustības klātbūtnes sekas.

Viņš sacīja: «Es cienu Latvijas pareizticīgās baznīcas metropolītu Aleksandru, kurš nav iesaistījies politiskajās spēlēs, taču mani uztrauc, kas varētu nākt pēc viņa – vai tas nebūs kāds Krievijai uzticīgs aktīvs «tautiešu» politikas īstenotājs?»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu