Rīgā notiks tradicionālie Uzvaras svētku pasākumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Kārkliņš/LETA

Šodien Rīgā, Uzvaras parkā, pie pieminekļa Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no nacistiskajiem iebrucējiem notiks tradicionālie Uzvaras svētku pasākumi.

Kā ierasts, Uzvaras dienas pasākumus ignorēs valdošā koalīcija un citu labējo partiju politiķi, savukārt apmeklēs kreisi orientēto opozīcijas partiju pārstāvji.

Pasākumi pie pieminekļa sāksies plkst.9.30 un ilgs līdz plkst.23, noslēdzoties ar uguņošanu.

Plkst.10 paredzēta svinīga ziedu un piemiņas vainagu nolikšana, kurā piedalīsies gan Rīgas mērs un apvienības «Saskaņas centrs» līderis Nils Ušakovs, gan vairāki bijušās Padomju Savienības republiku vēstnieki. Ušakovs arī plāno ap plkst.20.30 teikt uzrunu.

Pasākumus šodien iecerējušas rīkot arī citas organizācijas.

«Apvienība pret nacismu» vienojusies ar biedrībām «Autonomā darbība» un «Rodina» par Rīgā un Jūrmalā paredzēto pasākumu līdzorganizēšanu un aktīvistu piesaistīšanu, kā arī oranži-melno Svētā Georga lentīšu dalīšanu.

Plkst.10 «Apvienība pret nacismu» noliks ziedus pie pieminekļa Uzvaras parkā. Visas dienas garumā pieminekļa pakājē tiks dalītas Georga lentītes.

Savukārt plkst.18 tiks organizēts Uzvaras maršs no Strēlnieku laukuma līdz Uzvaras piemineklim.

Gājienu iecerējis rīkot arī aktīvists Uldis Freimanis, kurš vēloties atzīmēt «partizāņu kara sākumu pret okupantiem».

Freimanis kopā ar domubiedriem no plkst.12 līdz 14 plāno doties gājienā no Okupācijas muzeja uz Brīvības pieminekli. Pieteikumā domei viņš norādījis, ka pasākumā piedalīsies aptuveni 15 cilvēku, taču aģentūrai LETA atzina, ka cilvēku varētu būt vairāk, jo viņam varētu pievienoties arī politiski represētie un bijušie partizāni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu