Sākta grausta Gunāra Astras ielā piespiedu nojaukšana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Krūzkops

Portāla «Apollo» lasītājs Nauris Krūzkops informēja mūs, ka beidzot uzsākti grausta Gunāra Astras ielā 4 nojaukšanas darbi.

jau ziņoja

Iepirkuma konkursā saņemti četri pieteikumi, no kuriem par labāko atzīts SIA «Monter» piedāvājums.

Iepriekš tika lēsts, ka grausta nojaukšana pašvaldībai varētu izmaksāt 60 000 līdz 70 000 latu. Kā ziņots, būves demontāža tiks veikta par Rīgas domes budžeta līdzekļiem, kurus pašvaldība, visticamāk, neatgūs, jo būves īpašuma tiesības ir neskaidras.

«Tā kā par šā īpašuma juridisko piederību vienlaicīgi notiek vairākas tiesvedības, grausta nojaukšanas darbu veicējam, demontējot nepabeigtās jaunbūves konstrukcijas, būs jāsaglabā pamati un cokolstāva ārsienas līdz esošajam zemes līmenim. Tāpat iepirkumā esam paredzējuši teritorijas ap būvlaukumu sakopšanu, pievedot un izlīdzinot augsnes virskārtu,» skaidroja Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

Rīgas dome pērn 11.oktobrī apstiprināja lēmumu par būves Gunāra Astras ielā 4 piespiedu demontāžu. Ilgstoši pamestā jaunbūve ir bīstamā pirmsavārijas stāvoklī. Tās īpašniekam bija uzdots divu mēnešu laikā pēc lēmuma pieņemšanas un spēkā stāšanās izstrādāt nepieciešamo dokumentāciju un sākt būves demontāžas darbus, tomēr tas nav noticis, tāpēc būve tiks nojaukta piespiedu kārtā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu