Tambijevs: Šovakar mums ir pa spēkam uzvarēt Čehiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Jauniešu komandas HK «Rīga» un Latvijas U-18 izlases galvenais Leonīds Tambijevs sarunā ar «Apollo» izteica savu viedokli par Latvijas valstsvienības sniegumu pasaules čempionāta pirmajās trīs spēlēs.

Tambijevs pašlaik papildina savas zināšanas treneru seminārā Somijā un atzīst, ka redzēja tikai pirmās divas Latvijas izlases spēles pret Krieviju un Vāciju.

«Trīs spēlēs esam izcīnījuši sešus punktus. Manuprāt, tas ir ļoti labs rezultāts. Spēles disciplīna ir augstā līmenī, komandas gars ir spēcīgs un puiši laukumā izpilda trenera uzdevumus,» Latvijas izlases panākumu stūrakmeņus ieskicē Tambijevs. «Ar ko izdevās uzvarēt vāciešus? Tikai un vienīgi ar augstu spēles disciplīnu un lielu pašatdevi.»

Runājot par Miku Indraši, kurš izcēlies katrā no trim spēlēm šajā pasaules čempionātā, treneris neslēpj prieku par savu audzēkni.

«Jau divus gadus runāju ar [bijušo Rīgas «Dinamo» ģenerālmenedžeri Normundu] Sējēju un teicu, ka Miks ir ļoti talantīgs un viņam būtu jādod iespēja. Tagad visi redz, ka mums ir izaudzis labs uzbrucējs. Meistarība un talants viņam ir liels, tādēļ ceru, ka nākamajā sezonā viņš tiks pie spēlēšanas arī «Dinamo» sastāvā. Protams, zināju, ka viņš ir spējīgs gūt vārtus, taču iemest ripu katrā spēlē pasaules čempionātā - tas ir iespaidīgi,» uzsver Latvijas izlases visu laiku rezultatīvākais hokejists.  

Šovakar, plkst. 21.15 gaidāmo maču pret līdz šim pasaules čempionātos nepārspēto Čehijas izlasi Tambijevs sagaida ar optimismu.

«Tagad mūsu komandai ir emocionālais pacēlums, tādēļ domāju, ka varam uzvarēt arī Čehiju. Kāpēc ne? Esmu redzējis divas Čehijas izlases spēles un šobrīd nesaskatu, ar ko čehi būtu pārāki. Viņiem ir problēmas ar komandas spēli un disciplīnu. Šobrīd mums ir pa spēkam uzvarēt Čehiju,» norāda treneris.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu