Sensāciju izraisa jauni fakti par to, kas patiesībā bija Džeks Uzšķērdējs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijā sensāciju izraisījusi bijušā advokāta Džona Morisa grāmata, kurā apgalvots, ka vēsturiskais slepkava Džeks Uzšķērdējs patiesībā bijusi sieviete, raksta «The Daily Mail».

Pēc 62 gadus vecā jurista domām, slavenais slepkava patiesībā bijusi karaļa galma ārsta Džona Viljamsa meita Lizija Viljamsa. Moriss uzskata, ka Viljamsa nogalināja sievietes, jo viņai pašai nevarēja būt bērni. Par to liecinot arī upuriem izgrieztās dzemdes.

Bijušais advokāts atzīmē, ka neviena no piecām nogalinātajām prostitūtām netika izvarota, bet viena upura personīgās lietas tika sievišķīgi kārtīgi noliktas tai pie kājām. Kādas citas nogalinātās kamīna pelnos tika atrastas sieviešu apģērba atliekas.

Moriss norādījis, ka vienai no nogalinātajām bijis sakars ar Viljamsas vīru - viņam Vaitčepelā piederēja klīnika, kurā sievietēm tika veikti aborti.

Mistiskais Džeks uzšķērdējs 1888.gadā dažādās Londonas vietās nogalināja piecas līdz 11 sievietes. Visiem upuriem tika pārgriezta rīkle. Tiek uzskatīts, ka slepkava labi orientējies medicīnā, jo kropļojot līķu miesas, prasmīgi darbojies ar skalpeli.

Britu policija savulaik saistībā minēto slepkavību pārbaudīja 200 cilvēkus. Šajā skaļajā lietā ir desmit aizdomās turamie. Moriss detalizēti izskaidrojis, kāpēc neviens no viņiem nevarēja būt slavenais Džeks Uzšķērdējs.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu