Nedēļas nogalē Rīgas zoodārzā ir paredzētas 3 labas ģimeniskas lietas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Dzīvnieku ģimeņu dienas Rīgas Zooloģiskajā dārzā notiek jau desmito gadu. Pasākuma tradicionāla sastāvdaļa ir ražīgāko dzīvnieku ģimeņu sveikšana, un to nav mazums.
 
Patīkamus pārsteigumus sagādājuši vairāku sugu primāti. Ģimenes kuplinājuši Melnie lemuri, Bolīvijas naktspērtiķi, Austrumu pundurkalitriksi, Ziemeļbrazīlijas kalitriksi, huzārpērtiķi un Japānas makaki. Vieni mazuļi jau droši draiskojas pa koku un virvju tīklu, bet citi vēl bailīgi ieķērušies mammas kažokā un tikai retumis, iedrošinās spert kādu patstāvīgu soli.

Ņipri mazuļi spriņģo arī apkakles pekaru aplokā, bet divi lielāko «aunu» takinu mazuļi jau krietni paaugušies un droši apgūst aploka plašumus. Arī pasaulē lielāko grauzēju pārstāvji kapibaras sagaidījušas mazuli, kurš jau no pirmās dienas naski seko vecākiem.

Putnu aplokos turpinās gan kāzu dejas, gan olu perēšana. Indijas pāvu krāšņie astes vēdekļi sajūsmina ikkatru, bet vērojot Japānas dzērves, jābūt īpaši uzmanīgiem. Kamēr dzērvju mamma nododas olu sildīšanai, dzērvju papus nikni sargā aploku, saceļot gan skaļu brēku, gan knābjot pārāk ziņkārīga apmeklētāja pirkstos. Esiet uzmanīgi!
 
12.-13. maijā Ģimeņu dienas kopā ar «BigBank» un Uzziņu dienestu «1188»:

12. maijā Lielo ģimeņu diena 2012: Lai godinātu Latvijas kuplās ģimenes, 12. maijā notiks vēl viens pasākums – Lielo ģimeņu diena, ko jau sesto gadu organizē «Bigbank» Latvijas filiāle un Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienība. Trešo reizi tiks piešķirts tituls «Gada lielģimene», kam līdzcilvēki pieteica aktīvās un saliedētās ģimenes, minot tās kā iedvesmojošu paraugu citiem. Pasākumā ir padomāts par izklaidēm un pārsteigumiem ikvienam zooloģiskā dārza apmeklētājam:

  • plkst. 12.00 «Lielo ģimeņu dienas 2012» atklāšana.
  • plkst. 12.00-16.00 izklaides pie Skatuvītes – spēles, rotaļas, konkursi, HP fotostūrītis ar bilžu druku piemiņai, muzikālie priekšnesumi, radošais stūrītis un citas izklaides.
  • plkst. 15.00-16.00 noslēguma ceremonija ar konkursa «Gada lielģimene 2012» titula un LVL 500 balvas ieguvēja paziņošana, kā arī fotokonkursa «Mana ģimene» uzvarētāju apbalvošana. Ikviens varēs piedalīties pārsteiguma balvu izspēlēs – trīs ceļojumi visai ģimenei uz Stokholmu, vakariņas restorānā «Tallink», pirts apmeklējums, kā arī balvas no «Ekspresis.lv», kinoteātra «Cinamon», u.c. Ar priekšnesumu uzstāsies bērnu un jauniešu vokālā studija «Miljons».

12., 13. maijā Dzīvnieku ģimeņu dienu laikā:

  • plkst. 11.30-14.00 apmeklētāji varēs vērot dzīvnieku publiskās barošanas demonstrācijas, kuru laikā būs vērts dzirdēt interesantus ģimeniskus stāstus. Protams, neizpaliks arī roņa Puikas atraktīvā uzstāšanās.
  • plkst. 12.00-16.00 radošajā darbnīcā «Gudrību vācelīte» pie Skatuvītes zooloģiskā dārza darbinieki rotaļīgā veidā palīdzēs katram apmeklētājam izzināt dzīvnieku pasaules noslēpumus.
  • plkst. 12.00- 15.00 apmeklētāji varēs iepazīt dzīvnieku ģimenes noslēpumus, dodoties īpašā dzīvnieku ģimeņu orientēšanās maršrutā. Apceļojot 5 kontrolpunktus un atminot mīklas, stendā pie Skatuvītes spēles dalībniekiem pārsteiguma balviņas sarūpējusi «BigBank».

Pasākuma dienās 2012. gada 12. maijā un 13. maijā zooloģiskais dārza ieejas biļešu pamatcenām 50% atlaide (pieaugušajiem - Ls 2,00; bērniem, studentiem un pensionāriem - Ls 1,50). 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu