Klāt Stādu dienas Jelgavā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Klāt pavasaris, kas daudzus mudina rušināties pa dārziņiem, ierīkot puķu dobes vai iestādīt kādu augļkoku. Tam nepieciešamo, 12. un 13. maijā, varēs iegādāties Jelgavas pilsētas domes, pašvaldības aģentūras «Kultūra» un Latvijas Lauksaimniecības universitātes organizētajās Vislatvijas Stādu dienās, kas notiks pie Jelgavas pils. Šogad piedāvājums būs īpaši plašs un bagātīgs, pat nācies ierīkot papildu tirgošanās vietas.

«Stādu dienas» ir Zemgalē plašākā stādāmo materiālu iegādes vieta, kur vienkopus savu produkciju piedāvās vairāk kā 130 stādu audzētavas, zemnieku saimniecības, individuālie audzētāji, selekcionāri, amatnieki, dārzu inventāru un aprīkojumu ražotāji no visas Latvijas. 

Piedāvājumā būs gan mazā dārza tehnika, siltumnīcu karkasi, dažādi mēslojumi, augsne, stādi, augļkoki, krūmi, ziemcietes, kokizstrādājumi dārzam, kapļi, grābekļi, dārza keramika un mēbeles u.c. Ņemot vērā to, ka pēdējos gados palielinās bažas par augu kaitēkļiem un slimībām, plaši pārstāvēts būs arī augsnes uzlabotāju klāsts un «augu medikamenti.

Domājot par pircēju ērtībām, arī šogad tiks saglabāta kārtība, ka tie klienti, kuri būs iegādājušies ko lielāku, no pārdevēja saņems īpašu caurlaidi, kas ļaus piekļūt tuvāk pilij, lai iekrautu savu pirkumu auto. Šā gada jaunums – Stādu dienām piesaistīti brīvprātīgie jaunieši, kuri ar ķerrām nogādās lielākus pirkumus līdz pils stūrim, kur tos varēs ielikt auto. Pasākuma laikā organizētas automašīnu stāvvietas aiz Jelgavas pils un pļavā pretī Jelgavas pilij. Uzzini vairāk «kultura.jelgava.lv». 

Aicinām šīs dienas Jelgavā pavadīt ģimenes lokā, jo paralēli plānota arī plaša kultūras programma visai ģimenei. Mazākajiem – «Annels» atrakcijas Pils saliņā, pārējiem – pašdarbnieku un Latvijas mākslinieku koncerti. Programma katru dienu tā sāksies pulksten 11. Sestdien, 12. maijā, uzstāsies deju kolektīvi «Ieviņa», «Laipa», «Ozolnieki», «Lielupe», folkloras kopa «Dimzēns», popgrupa «Lai skan». No plkst. 11.30 sanākušos izklaidēs dziedošie aktieri Intars Rešetins, Lauris Subatnieks un Aldis Siliņš. No pulksten 15 līdz 17 pie pils notiks LLU deju kopas «Skalbe» rīkotais lielais sadancis «Man liekas, ka lidot protu», kurā satiksies dažādi Latvijas deju kolektīvi no Viļāniem, Ventspils, Vērgales, Platones, Bārbeles, Lielplatones, Babītes un Jelgavas. Svētdien, 13. maijā, uzstāsies deju kolektīvi «Lielupe», «Diždancis», «Ritums», popgrupa «Odziņa», bet dejot līdz aicinās grupa «Tirkizband». Tirgošanās sektors sestdien, 12. maijā, atvērts no plkst. 9.00 līdz 17.00, bet svētdien, 13. maijā, no plkst. 9.00 līdz 15.00.

«Stādu dienu» laikā aicinām apmeklēt Sv. Trīsvienības baznīcas torni un Rundāles pils muzeja ekspozīciju Jelgavas pilī - «Kurzemes hercogu kapenes». Izstāžu telpās līdzās kapenēm izstādīti restaurētie tērpi un vēsturiskas ziņas par tur guldītajām personām. Savukārt Pilssalas ziemeļdaļā, kur atrodas Lielupes palienes pļavas, «saimnieko» savvaļas zirgi. Jelgava ir pirmā pilsēta Latvijā, kur savvaļas zirgi mitinās pilsētas teritorijā. Šie gaiši brūnie neliela auguma zirgi ar melnu svītru pār muguru ir iecienīts pilsētas apmeklētāju galamērķis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu