«Lielā Kristapa» skati Liepājā turpina Zigurda Vidiņa filma «Gaismas ceļā»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Piektdien, 11. maijā, plkst. 18.00 Liepājas muzejā K.Ukstiņa ielā 7/9 festivāla «Lielais Kristaps» filmu skati turpinās Zigurda Vidiņa dokumentālā filma «Gaismas ceļā».

Kinodokumentālists Zigurds Vidiņš jau vairāk nekā divdesmit gadus sekojis Lidijas Lasmanes–Doroņinas liktenim. Viņa, ko dokumentālās filmas autori sauc par «sirdsapziņas cietumnieci», padomju laikos tika arestēta 1946., 1970. un 1983.gadā, kopumā ieslodzījumā pavadot 14 gadus, lai gan Lidijas Lasmanes–Doroņinas vienīgais noziegums bija sapnis par brīvu Latviju.

Kad 1988. gada maijā Lidija Lasmane – Doroņina tika izlaista no cietuma, Zigurds Vidiņš uzņēma dokumentālo filmu «Daži stāsti bez epiloga». No šīs filmas četriem varoņiem viena bija Lidija Lasmane-Doroņina. Dokumentālā filma tolaik izraisīja aktīvu pretdarbību no VDK un kompartijas darboņiem, bet Zigurds Vidiņš kopš tā laika turpināja vākt kinomateriālus par Lidiju Lasmani – Doroņinu.

2010.gadā, kad Lidijai Lasmanei–Doroņinai apritēja 85 gadi, Zigurds Vidiņš pabeidza dokumentālo filmu «Gaismas ceļā». «Latvija ir mūsos pašos. Cik lepni un cēli mēs būsim, tik skaista un stipra būs Latvija,» saka dokumentālās filmas varone Lidija Lasmane–Doroņina.

Festivāla «Lielais Kristaps» filmas Liepājas muzejā k.Ukstiņa ielā 7/9 rādīs līdz 18. maijam.

Ieeja bez maksas. Lūdzu, rezervēt vietas, iepriekš piezvanot pa tālr. 63420274 vai 29605223.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu