Divi zaudēti vārti trešajā periodā un zaudējums Čehijai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasaules čempionāta ceturtajā spēlē šovakar Stokholmas apakšgrupā Latvijas izlases hokejisti ar 1:3 zaudēja Čehijas valstsvienībai.

Latvija un Čehija 1:3 (0:0, 1:1, 0:2).
Bērziņš (Ķēniņš, 24); Mihaleks (Nakladals, Plekanecs, 29), Nedveds (Ņemecs, Časlava, 51), Plekanecs (54, vair.).
Vārtsargi: Masaļskis (34/31) - Kovāržs (26/25).
Soda minūtes: 10-12.

Maču nedaudz aktīvāk iesāka čehi, tomēr vienā no Latvijas izlases uzbrukumiem pa vārtu stabiņu trāpīja Oskars Cibuļskis. Pirmās trešdaļas vidū Latvijas komanda ieguva tiesības četras minūtes spēlēt vairākumā un arī šajā laikā Čehijas komandu vienreiz glāba vārtu stabiņš - šoreiz pēc Kaspara Daugaviņa metiena. Čehijas hokejisti pirmajās 20 minūtēs pretinieku aizsardzību mēģināja uzlauzt ar individuāliem centieniem, taču Edgars Masaļskis darbojās droši.

Otrās trešdaļas 4. minūtē ripu pretinieku zonā izcīnīja Ronalds Ķēniņš, kurš deva piespēli uz vārtu priekšu un ripa pēc Armanda Bērziņa pieskāriena atrada vietu čehu vārtos - 1:0. Perioda 9. minūtē Čehijas izlasei izdevās noorganizēt pretuzbrukumu, kurā Milans Mihaleks panāca izlīdzinājumu - 1:1. Pēc gūtajiem vārtiem čehi vēl vairāk aktivizējās un Masaļskim bija arvien vairāk darba, turklāt pieauga arī asumi un pēc pāris epizodēm laukumā izcēlās kautiņi. Perioda beigās Latvijas komanda atguvās, izveidoja pāris vārtu gūšanas iespējas un trešdaļu pabeidza skaitliskajā vairākumā.

Trešajā periodā abas komandas spēlēja ļoti piesardzīgi un lielu uzmanību pievērsa aizsardzībai, taču 11. minūtē pēc teicamas Ondreja Ņemeca tālās piespēles aci pret aci ar Masaļski izskrēja 40 gadus vecais Petrs Nedveds un izvirzīja čehus vadībā - 1:2. Neilgi pēc tam Latvijas izlase nonāca mazākumā un Čehijas komandas kapteinis Tomašs Plekanecs jau pēc 14 sekundēm ieraidīja trešo ripu Masaļska sargātajos vārtos - 1:3.

Par labākajiem spēlētājiem šajā mačā tika atzīti aizsargs Georgijs Pujacs un vārtsargs Jakubs Kovāržs.

Stokholmas apakšgrupas šīs dienas pirmajā spēlē Krievijas izlases hokejisti ar 3:1 pārspēja Dānijas valstsvienību.

Atgādinām, ka iepriekšējās spēlēs Latvijas hokejisti ar 2:5 zaudēja Krievijai, ar 3:2 pārspēja Vāciju un ar 5:0 uzvarēja Itāliju.

Nākamo maču Latvijas valstsvienība aizvadīs sestdien, kad jau plkst. 13.15 krustos nūjas ar Norvēģijas hokejistiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu