Īslandiešu animācijas filma «Tors» varoņi ieskanējušies latviešu balsīs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Kinoteātros «Kino Citadele» («Forum Cinemas»), «Multikino» un «Cinamon» 18. maijā notiks islandiešu 3D animācijas filmas «Leģendārais vikings Tors» pirmizrāde. Režisora Oskara Jonassona septiņus gadus rūpīgi veidotā filma kļuvusi par dārgāko jebkad radīto kino projektu Islandē – filmas budžets sasniedzis 30 miljonus eiro. Filmu, kas balstīta Ziemeļvalstu mitoloģijā, latviešu auditorijai ieskaņojuši zināmi Latvijas aktieri – Maija Apine, Ieva Aleksandrova, Edgars Lipors u.c.

Latvijā harizmātiskos animācijas filmas varoņus ierunājušas jau pazīstamas un sabiedrībā iecienītas balsis. Par galveno varoni kalēju Toru kļuvis Edgars Lipors, par viņa rūpīgo mammu - Dace Vītola. Tora ieroci cīņai pret pazemes milžiem - draudzīgo runājošo veseri - iemiesojis aktieris Jānis Jarāns, bet ļauno pazemes valdnieci ieskaņojusi Maija Apine. Citi varoņi sākuši runāt Daiņa Porganta, Jāņa Kirmuškas, Imanta Pakalnieša, Elizabetes Lauras Porgantes balsīs. Negaidītā ampluā debitējusi arī Ieva Aleksandrova - Eklone - viņa ieskaņojusi koķeto mīlas un kara dievieti Freju.

Tora balss īpašnieks Edgars Lipors savu personāžu raksturo kā neatlaidīgu taisnības cīnītāju. Aktieris saka: «Pirmajā brīdī šķiet, ka Tors ir trešais tēva dēls, bet filmas gaitā viss izrādās citādāk. Tors neatlaidīgi domā par to, ka grib būt karavīrs, nevis kalējs. Filma māca, ka viss nāk ar laiku. Darbs dara darītāju.»

Maija Apine domā, ka viņas ierunātā negatīvā varone, pazemes valdniece, Hēla bērnus nebiedēs, bet tieši otrādi - sasmīdinās. «Viņa ir nešpetna, raganīga, bet tajā pašā laikā viņai piemīt humors. Galējā nešpetnuma simbols - sliktais tēls, kuram vienkārši tādam jābūt, lai varonim ir, ar ko cīnīties,» saka aktrise. Animācijas filmā kārnā Hēla uzturas milžu baros un jāj uz balta vilka, kas bērniem pirmajā brīdī arī varētu šķist pikts.

Ieva Aleksandrova uzskata, ka filma domāta ne tikai bērniem, bet arī - pieaugušajiem. Aktrise savu varoni, mīlas un kara dievieti Freju raksturo kā skaistu un «krampīgu» sievišķi. Aktrise stāsta: «Bērni Freju noteikti uztvers kā skaistu lelli ar lielām acīm un blondiem matiem. Patiesībā viņa ir gan sievišķīga un skaista, gan kareivīga un patiesa. Ja sākumā man Freja šķita viltīga, tad filmas gaitā Freja atklājās patiesa un godīga spriedumos gan pret ļaunajiem, gan labajiem tēliem.»

Citās pasaules valstīs filmas «Leģendārais vikings Tors» pirmizrādes izcēlušās ar lielu filmas apmeklētību. Piemēram, animācijas filmu žanru cienītāju zemē Dienvidkorejā pirmajā filmas rādīšanas nedēļas nogalē to noskatīties steidza 200 tūkstoši cilvēku un apmeklētības ziņā šī filma apsteidza tajā pašā laikā rādītās filmas «Kara Dievs» vai «Jautrās pleznas 2».

Par filmu

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu