Izkrāsojamo grāmatu sērija palīdzēs lietuviešu bērniem iepazīt savas zemes vēsturi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIAnovosti/Scanpix

Lietuvas apgāds «Aukso žuvys» laidis klajā izkrāsojamo grāmatu sēriju, kas saskaņā ar izdevēju ieceri varētu palīdzēt ieinteresēt bērnus par savas valsts pagātni, kultūru, sadzīvi, ievērojamajiem cilvēkiem un notikumiem.

Sērija «Lietuvas vēsture mazajiem» paredzēta bērniem no septiņu gadu vecuma, un tajā ir četras grāmatiņas, kurās ir gan lasāmi teksti, gan lietuviešu mākslinieku veidotas ilustrācijas, kuru izkrāsošana atstāta katra lasītāja paša ziņā.

Grāmatiņa «Meža karavīri» vēsta par Lietuvas nacionālo partizānu cīņām, «Žaļģires kauja» - par leģendāro kauju, kurā Lietuvas un Polijas apvienotie spēki pirms sešiem gadsimtiem sakāva Vācu ordeni, «Barbora Radvilaite» veltīta leģendārajam XVI gadsimta Polijas karaļa karaļa Sigismunda II Augusta un viņa sievas lietuvietes Barbaras Radzivilas mīlas stāstam, bet grāmata «Karalis Mindaugs» iepazīstina ar pirmo un vienīgo Lietuvas karali, kas kronēts XIII gadsimtā.

Grāmatiņu atvēršanas svētkos bērni varēja tikties ar māksliniekiem un teksta autoriem, vēsturniekiem, uzzināt, kā top grāmatas, izmēģināt spēkus ilustrāciju zīmēšanā un papīra rotaļlietu darināšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu