Prasību pret Fliku «airBaltic» var gatavot vēl pusotru mēnesi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas nacionālās lidsabiedrības «airBaltic» vadībai ir atlicis pusotrs mēnesis, lai sagatavotu prasību pret iepriekšējo uzņēmuma vadītāju Bertoltu Fliku, biznesa portālu «Nozare.lv » informēja Satiksmes ministrijā.

Saskaņā ar Komerclikumā noteikto prasība ceļama tiesā triju mēnešu laikā no dienas, kad dalībnieku sapulce pieņēmusi lēmumu par to, skaidro ministrijā. «airBaltic» akcionāri par vēršanos pret Fliku izlēma 28.marta ārkārtas sapulcē.

Kā biznesa portālu «Nozare.lv» informēja lidsabiedrības padomes priekšsēdis Andris Liepiņš, «airBaltic» padome 24.aprīļa padomes sēdē ir lēmusi par prasības celšanu pret Fliku. «Vienlaikus, lai neietekmētu iespējamo tiesvedības gaitu, lietas statuss pašlaik netiks publiskots,» uzsvēra Liepiņš.

Kā ziņots, iepriekš SM norādīja, ka kvalitatīvas prasības sagatavošana ir laikietilpīgs process.

Prasības celšana pret Fliku paredzēta saskaņā ar Komerclikuma 172.pantu - par «airBaltic» nodarītajiem zaudējumiem.

Fliks darbu lidsabiedrībā pēc toreizējo akcionāru - Latvijas valsts un SIA «Baltijas Aviācijas sistēmas» (BAS) - vienošanās pameta pērn rudenī, kad kļuva skaidrs, ka lidsabiedrības zaudējumi ir sasnieguši rekordapjomus. Pašreizējais vadītājs Martins Gauss informēja, ka 2011.gadā lidsabiedrība strādāja ar 77 miljonu latu zaudējumiem.

Valsts interešu aizsardzības nolūkos pirms prasības noformēšanas un iesniegšanas precīzas summas par prasības celšanu tiesas instancēm un cita informācija netiks sniegta.

Jau iepriekš ziņots, ka aviokompānija «airBaltic» ir sākusi restrukturizācijas programmu «airBaltic ReShape» saskaņā ar marta sākumā apstiprināto biznesa plānu, kas paredz teju pusmiljarda eiro jeb 330 miljoni latu uzlabojumu piecu gadu periodā un «airBaltic» atgriešanos pie peļņas no 2014.gada.

Šonedēļ «airBaltic» sāka vasaras sezonu ar palielinātu lidojumu skaitu. «airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. Neatkarīgi no izlidošanas vietas «airBaltic» piedāvā savienojumus no sava Ziemeļu tranzītmezgla Rīgā uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, NVS un Tuvajos Austrumos.

«airBaltic» ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu