Ābols: Galvenais būs nezaudēt ripu vidējā zonā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta ceturtajā spēlē šovakar pret Čehijas valstsvienību gatavojas presingam vidējā zonā, kur spēlētājiem maksimāli jāizvairās no ripas zaudēšanas, uzskata izlases treneris Artis Ābols.

Latvijas izlases treneri mačam pret Čehiju pieteiks tādu pašu sastāvu, kāds bija iepriekšējā cīņā pret Itāliju. Sastāvā būs astoņi aizsargi un 12 uzbrucēji, malā paliekot uzbrucējiem Robertam Bukartam un Andrim Džeriņam. Pretēji iepriekš izskanējušajām runām, arī spēlē pret Čehiju izlases vārtus sargās Edgars Masaļskis.

Kā izteicās Ābols, diskusijas treneru kolektīvā par sastāvu nav bijušas. «Lai arī daudzi saka, ka čehi šogad ir vairāk uzvarami nekā citas reizes, tā vienalga ir laba un meistarīga komanda. Esam redzējuši viņu spēles, tāpēc zinām, ka galvenais būs nezaudēt ripu vidējā zonā,» pirms cīņas izcēla Ābols.

«Teds Nolans visu laiku spēlētājiem saka, ka svarīgi ir parādīt gribu un cīņassparu. Hokejistiem jāpievērš uzmanība procesam - tam, ko un kā viņi dara laukumā, - un nav jādomā par rezultātu,» piebilda treneris.

«Čehijai čempionāta sākums nav izdevies, tomēr arī viņiem nepieciešami punkti. Iespējams, ka par labu mums nospēlēs apstāklis, ka čehiem tagad bijušas divas brīvdienas. Bieži vien regulāra došanās laukumā ir lietderīgāka par ilgstošu atpūtu,» izteicās Ābols.

Latvijas un Čehijas izlases spēle «Ericsson Globe» arēnā Stokholmā sāksies šovakar, plkst. 21.15 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu