Žurnāliste: Skaļi un skaidri jāpasaka, ka Krievija ir drauds Latvijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nepieciešams skaļi un skaidri pateikt, ka Krievija ir drauds Latvijai, jo šajā valstī demokrātiskā veidā nav iespējams nomainīt pie varas esošos, tā ir korumpēta zeme un masu mediju brīvība tur ir tik liela, cik tā netraucē elitei, šodien diskusijā «Masu mediju ietekme uz sabiedrisko domu, nacionālo drošību un valstisko identitāti» izteicās izdevniecības «Ir» galvenā redaktore Nellija Ločmele.

Krievijas mediji rada reālus draudus Latvijai, un cilvēkiem ir nepieciešams noņemt rozā brilles un saprast, ka «cilvēks, kurš pa ielu iet ar pistolei līdzīgu priekšmetu, rada draudus, nevis cerēt, ka tā ir ūdenspistole».

Pēc Ločmeles vārdiem, viens no iemesliem kaimiņvalsts mediju ietekmei esot, piemēram, nekvalitatīvi Latvijas televīziju sižeti, kurus varot noskatīties vien ar «lielām zobu sāpēm».

Savukārt «Modern Times Group» direktors Baltijas valstīs Kaspars Ozoliņš vērsa uzmanību uz to, ka četri Latvijas nacionālie televīziju kanāli - Latvijas Televīzijas 1.kanāls un 7.kanāls, «TV3» un LNT - ir kļuvuši par minoritāti Latvijā, jo iedzīvotāji vairāk laika pavada ārvalstu televīzijas kanālos.

Diskusiju Rīgā, Latvijas kara muzejā, rīko Latvijas Transatlantiskā organizācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu