Jaunais «veselīgais»«McDonalds» dzēriens bērniem satur 12 tējkarotes cukura

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/hepp/

Pasaulē slavenā ēstuve «McDonald's» bija solījis, ka jaunais dzēriens «Fruitizz» būs līdzvērtīgs divām trim augļu porcijām no dienā ieteiktajām piecām augļu un dārzeņu porcijām. Un te nu bij’.

Jaunais «veselīgais» dzēriens bērniem 500ml porcijā satur 12 tējkarotes cukura. Un 2000 kalorijas. Tie, kas kādreiz ir ievērojuši diētu pēc paraugrakstiem zina – dienā (!) pieaugušajiem, kas lūko atgūt savu slaido formu, jāuzņem 1500-2000 kalorijām.

Šī dzēriena lielā glāze saturot vairāk cukura nekā bundžiņa «Fantas», «dailymail.co.uk» lēš speciālisti.

Esmu ievērojusi, ka pēdējos gados «McDonald's» ļoti cenšas uzlabot bērnu ēdienkarti, tajā ieviešot i burkānus, i augļus. Tas tiešām ir labi. Un tomēr mūsu ģimene izvēles citas ēdināšanas vietas vai gatavot mājās.

«McDonald's» savam attaisnojumam presei ir izteiciens, ka «Fruitizz» satur 60% vīnogu, ābolu un aveņu sulas un dabiski gāzētu ūdeni un ka dzērienam nav papildus pievienots cukurs, mākslīgas krāsvielas vai garšas koncentrāti. No kurienes tad 500 ml porcijā radušies 49 grami cukura un 2000 kaloriju..?

Atceries, ka tev un tavam bērnam vislabākais dzēriens ir negāzēts ūdens. Sulas lai paliek svētku reizēm, jo tās ir nevajadzīgām kalorijām bagātas, veicina zobu bojāšanos un svara pieaugumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu