Desmit vārti, kautiņi un Malkina <i>hat-trick</i>. Krievija uzvar Zviedriju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasaules čempionāta Stokholmas apakšgrupas līderu duelī šovakar Krievijas izlases hokejisti aizraujošā cīņā ar 7:3 pieveica Zviedrijas valstsvienību.

Spēli aktīvāk iesāka mājinieki un 6. minūtē Ēriks Karlsons izmantoja skaitlisko pārsvaru. Lai gan 11. minūtē Aleksandrs Popovs realizēja vienu no retajām Krievijas izlases iespējām un panāca 1:1, Henriks Zeterbergs 15. minūtē vairākumā atguva vadību zviedriem. 

Otrajā periodā krievi aktivizējās, tomēr trešdaļas vidū Zviedrijas izlase trešoreiz realizēja skaitlisko vairākumu, kad Juhans Franzens panāca 3:1. Perioda turpinājumā par galvenajiem varoņiem kļuva Franzens un Krievijas izlases aizsargs Aleksejs Jemeļins, kuru nemitīgie konflikti beidzās ar kautiņiem un noraidījumiem. Tas nāca par labu krieviem, kuri ieguva tiesības uz vairākumu. Trešdaļas 16. minūtē Jevgeņijs Malkins samazināja rezultāta starpību, bet pirmspēdējā minūtē izlīdzinājumu panāca Jemeļins.

Trešajā periodā bija nospēlētas tikai 15 sekundes, kad pēc cīņas vārtu priekšā Viktoru Fāstu pārspēja Aleksandrs Perežogins, pirmoreiz izvirzot vadībā Krievijas izlasi, bet jau pēc nepilnām divarpus minūtēm Malkins panāca 5:3. Dažas minūtes vēlāk Krievijas izlases vārtu priekšā Dmitrijs Kaļiņins rupji nospēlēja pret Franzenu, kurš laukumu pameta asiņodams, bet Kaļiņins saņēma noraidījumu līdz mača beigām.

Zviedriem piecās minūtēs vairākumā vārtus gūt neizdevās, bet krievu pretuzbrukums beidzās ar Malkina trešo precīzo metienu šajā mačā. Punktu spēlei pielika Deniss Deņisovs, kurš pēdējā minūtē vairākumā guva septītos vārtus Krievijas izlases labā.

Atgādinām, ka Stokholmas apakšgrupas šīs dienas pirmajā spēlē Čehijas izlases hokejisti ar 6:0 uzvarēja Itālijas valstsvienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu