Latvijas līdzjutēji dižojas ar izdzertā alkohola litriem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas līdzjutēji, kuri Stokholmā atbalsta Latvijas hokeja izlasi pasaules čempionāta cīņās, sarunā ar aģentūru LETA lielīgi stāsta par turnīra laikā izdzerto alkohola daudzumu, taču šajā apstāklī nekādu problēmu nesaskata.

Sarunai par čempionātā pieredzēto piekrita uz Stokholmu atbraukušie Intars un Santa, tomēr drīz vien pašu latviešu stāstītais pārauga sava veida uzskaitē par turnīra gaitā pievarēto alkohola daudzumu.

«Stokholmā ieradāmies otrdien uz Latvijas izlases spēli ar Itāliju. Šeit esam jau trīs dienas, bet mūsu līdzatvestie alkohola iekrājumi jau ir beigušies,» stāstīja Santa. «Atbraucām trīs cilvēku kompānijā, līdzi paņemot septiņus litrus degvīna, kā arī pamatīgus alus iekrājumus. Tagad kempingā no tā atlicis viens litrs degvīna, bet alus ir beidzies.»

«Uz citu latviešu līdzjutēju fona gan mūsu iekrājumi tāds nieks vien ir,» piebilda Intars. «Hokejs ir īsta vīru spēle, pēc kura arī atpūsties gribas pienācīgi.»

Čempionāta laikā Latvijas spēļu dienās līdzjutēji arēnas apkārtnē parādās divas stundas pirms mača, bet pirms tam arēnas tuvumā no viņiem nav ne vēsts. Kā novērots, teju visi fani atrodas ļoti spēcīgā alkohola reibumā gan pirms, gan pēc mačiem, kas ierindas skatītājam var likt apšaubīt viņu interesi pret pašu spēli.

«Tas taču ir normāli. Ne velti saka, ka hokejs bez alus ir daiļslidošana,» Latvijas līdzjutēju paražas attaisnot centās Intars. «Mēs esam un būsim labākie hokeja fani pasaulē. Lai spētu atbalstīt savu komandu visa mača garumā, ir jāiestiprinās.»

Aģentūra LETA novērojusi, ka pārējo izlašu fanu ieradumi ir krasi atšķirīgi. Tā, piemēram, Vācijas valstsvienības līdzjutēji nereti visas trešdaļas garumā bez apstājas stāv kājās un savu plaukstas sitienu pavadījumā dzied vienu pantiņu, kamēr Zviedrijas atbalstītāji bieži vien arēnā uzvedas līdzīgi kā teātrī, saglabājot nemainīgi augstu kultūras līmeni.

Lai arī iepriekš novērots, kā Latvijas atbalstītājiem savas uzvedības rezultātā bieži rodas konflikti ar vietējiem likumsargiem, uzrunātie fani apgalvo, ka pret visu valstu faniem Stokholmā attiecas vienādi, bet pati situācija ar biežajiem konfliktiem neesot tāda, kādu to pasniedz.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu