CSKA pārspēj «Panathinaikos» un iekļūst Eirolīgas finālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ULEB Eirolīgas finālčetrinieka turnīra pirmajā pusfināla spēlē Stambulā šovakar Maskavas CSKA ar 66:64 pārspēja Atēnu «Panathinaikos».

CSKA rindās ar 17 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Andrejs Kiriļenko, 15 punktus guva Aleksejs Šveds, bet 12 punktus pievienoja Milošs Teodosičs. «Panathinaikos» komandā 19 punktus guva Šarūns Jasikēvičs, bet 11 punktus sakrāja Maiks Batiste.

Pēc pirmajām desmit minūtēm «Panathinaikos» bija ieguvuši jau 14 punktu pārsvaru (29:15), tomēr otrajā ceturtdaļā CSKA pretiniekiem ļāva gūt tikai piecus punktus un lielajā pārtraukumā Grieķijas klubs devās vairs tikai ar +2 (34:32). Pirms pēdējām desmit minūtēm «Panathinaikos» bija četru punktu pārsvars (55:51), bet pēdējās ceturtdaļas sākumā CSKA pārņēma vadību (58:57).

Lai gan pēc pieciem Jasikēviča punktiem «Panathinaikos» izvirzījās vadībā ar 64:60, tomēr 37 sekundes līdz mača beigām Teodosičs panāca 65:64 CSKA labā, bet 21 sekundi līdz finālsvilpei pēc Šveda precīzā soda metiena Krievijas čempioniem bija +2 (66:64), turklāt bumba palika viņu rīcībā. Astoņas sekundes līdz spēles beigām Teodosičs aizmeta garām abus soda metienus, taču «Panathinaikos» pēdējais uzbrukums beidzās bez metiena.

Otrajā pusfināla mačā šovakar, plkst. 21.00 laukumā dosies Pireju «Olympiacos» (Grieķija) un Barselonas «Regal» (Spānija).

Spēle par trešo vietu un finālmačs svētdien sāksies attiecīgi plkst. 18.00 un 21.00.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu