Rīdzinieki aprīlī iztērē par 39% mazāk siltumenerģijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aprīlī rīdziniekiem par siltumu būs jāmaksā vidēji par 39% mazāk nekā martā, kas saistīts ar āra gaisa temperatūras paaugstināšanos, kā arī ar apkures sezonas beigām, liecina AS «Rīgas siltums» izrakstīto rēķinu analīze par patērēto siltumenerģiju martā un aprīlī.

Kā portālu «Apollo» informēja AS «Rīgas siltums» informācijas daļas vadītāja Jana Roze, Rīgā vidējā gaisa temperatūra aprīlī bija 5,6 grādi, kas bija par 3,6 grādiem siltāk nekā martā.

Āra gaisa temperatūras paaugstināšanās rezultātā patērētais siltumenerģijas daudzums un izrakstīto rēķinu summa vidēji samazinājās par 39%.

Uzņēmums atgādina, ka iedzīvotājiem rēķini var atšķirties dažādā siltumenerģijas patēriņa dēļ, kā arī apkures perioda ilguma dēļ.

Siltuma patēriņu ietekmē katras mājas norobežojošās konstrukcijas - mājas, jumta, bēniņu, pagrabtelpu siltinājums, logu un durvju stāvoklis, kā arī pēc apsaimniekotāju ieregulētā siltumenerģijas režīma modernajos individuālajos siltummezglos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu