Čempioni gatavi cīņai «Rally Talsi 2012», Mads Ostbergs testē «Mitsubishi Evo X»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Vakar  «Ātruma Cilts» kartingu hallē Rīgā notika «Rally Talsi 2012» preses pēcpusdiena, kurā piedalījās rallija organizators Raimonds Strokšs, trīs rallija čempioni – norvēģis Mads Ostbergs, lietuvietis Vitauts Šveds, latvietis Andis Neikšāns un «MML Sports» komandas vadītājs Džons Īstons.

Kā jau ziņojām, Ostbergam šis būs pirmais rallijs ar N4 grupas automašīnu viņa karjerā, tādēļ pirms «Rally Talsi 2012» tika aizvadīti testi kopā ar «MML Sports» komandu, lai iepazītu «Mitsubishi Evo X» un veiktu nepieciešamos regulējumus. «Kaut arī šī mašīna ir lēnāka un smagāka nekā man ierastā «Ford Fiesta RS WRC», tomēr esmu patīkami pārsteigts par šo auto un tas ir liels izaicinājums stāties pretī pārējiem čempioniem, kuriem ir liela pieredze ar N4 klases automašīnām. «MML Sports» ir ļoti laba komanda un cerams mēs spēsim cīnīties par uzvaru Talsos», paskaidroja Ostbergs.

Vērts pieminēt, ka Ostbergs savā karjerā līdz WRC ir izlaidis N4 klasi. Savus pirmos soļus rallijā viņš spēra ar «Opel Ascona» un «Volvo 740». Preses konferences laikā Ostbergs jokodams teica, ka vadības ziņā lielais «Mitsubishi Evo X» viņam atgādinot «Volvo 740». Par Ostberga košo salīdzinājumu sajūsminājās visi klātesoši, ieskaitot arī Džonu Īstonu.

«MML Sports» komandas vadītājs Džons Īstons uzskata, ka Mads ir pietiekami konkurētspējīgs un šis tests pirms starta ir bijis ļoti vērtīgs, lai saprastos ar mašīnu un komandu.

Vitauts Šveds pirms vairāk kā 10 gadiem Talsos aizvadīja savu pirmo ralliju karjerā un, ja toreiz viņš nevarēja iedomāties, ka izdosies kādudien uzvarēt šajā rallijā, tad jau rīt viņam jāaizstāv ne tikai Lietuvas čempiona tituls, bet arī jāsargā ceļojošais Čempionu kauss, par kuru pērn viņam izvērtās sīvas cīņas ar pašmāju Andi Neikšānu. «Šoreiz ir grūti izteikt kādas prognozes, jo ir vismaz piecas ekipāžas, kas var cīnīties par uzvaru.», izteicās Andis Neikšāns.

Preses konferences noslēgumā trīs čempioni sacentās kartingu trasē un ļoti sīvā cīņā ar Andi Neikšānu pārāks izrādījās Norvēģijas rallija čempions Mads Ostbergs.

 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu