«Zelta Mopēds» Biķernieku trasē pulcēs lielu skaitu vēsturisko braucamrīku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Latvijā lielākais un par tradīciju kļuvušais mopēdistu tusiņš – sacensības «Zelta Mopēds», šopavasar notiks 19.maijā pulksten 12:00, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē.

Tradicionālo mopēdistu salidojumu kuplinās «Zelta Mopēda» čempionāta motošosejā otrais posms  Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) Motošosejas komisijas atjaunotā disciplīna. Neizpaliks arī ierastie retromopēdu braucieni kartodromā, veiklības sacensības un improvizēta  izstāde.

Vairāk nekā 40 gadu vēsturē, sacensības «Zelta Mopēds» kļuvušas par vienu no Latvijas nacionālā motosporta pamatvērtībām. Vairākas motosportistu paaudzes savu aizraušanos ar motosportu ir sākušas tieši «Zelta Mopēdā». Leģendārā sporta un izglītības darbinieka, bērnu motosporta un skijoringa iniciatora Aleksandra Brieža izlolotais pasākums ir licis pamatus gan titulēto sportistu karjerai un turpmākajiem panākumiem, gan  ierosmi nodarboties ar motosportu tūkstošiem entuziastu, bez kuriem nav iedomājams mūsdienu Latvijas motosports.

Laikam ejot un mainoties situācijai, «Zelta Mopēds» kļuvis par nacionālo relikviju, saglabājot principus, kuri ir sacensību pamatā – joprojām «Zelta Mopēds» ir vispieejamākais no motosporta veidiem ikvienam, kurš  nebaidās ātruma un  kuru interesē tehnika. Saglabājot savas vēsturiskās vērtības un šarmu, vienlaikus «Zelta mopēds» nodrošina aizgājušo gadu tehnikas saglabāšanu un tradīciju turpināšanu mūsdienīgā garā. Tāpēc gluži saprotami, ka  «Zelta Mopēdā» iesaistās Latvijas tehnisko sporta veidu vēstures uzturētāji – «Rīgas Motormuzejs» un «Biķernieku trase», kas vienlaikus ir arī vienots izglītības, zinātnes, sporta un aktīvās atpūtas centrs dažāda vecuma iedzīvotājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu