Lielbritānijā aizturēts jaunietis, ko apsūdz par izvarošanu Liepājā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Policija Lielbritānijā šonedēļ aizturējusi vienu no trijiem starptautiskajā meklēšanā izsludinātajiem jauniešiem, kuri apsūdzēti par divu meiteņu izvarošanu Liepājā, Lāčplēša ielā, - šodien preses konferencē informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja priekšnieks Raimonds Ķervijs.

Kā pastāstīja policijas pārstāvis, aizturētais ir Mārtiņš Lapiņš, kurš jau nogādāts Latvijā. Starptautiskajā meklēšanā joprojām atrodas vēl divi šajā lietā apsūdzētie - Rolands Ostvalds un Raitis Puduls. Kā pieļāva Ķervijs, arī viņi pašlaik, iespējams, uzturas Lielbritānijā.

Jau ziņots, ka martā Kurzemes apgabaltiesā nolasīts spriedums diviem Liepājā, Lāčplēša ielā notikušās grupveida izvarošanas prāvā iesaistītajiem jaunajiem vīriešiem - vienam iesaistītajam piespriests septiņu gadu cietumsods, bet jaunieti, kuru apsūdzēja neziņošanā par noziegumu, tiesa attaisnoja.

Pārējo dalībnieku lietas izdalītas atsevišķi, jo policija apsūdzētos vēl meklē.

Jaunieši tika aizturēti policijas profilaktiskā reida laikā pagājušā gada oktobrī, kad saņemts izsaukums no nama kaimiņiem par to, ka vienā no dzīvokļiem Lāčplēša ielā dzirdami meiteņu kliedzieni. Policisti varmācību pārtrauca tieši nozieguma brīdī.

Kā ziņoja portāls «liepājniekiem.lv» pēc tam, kad puiši bija sadzērušies, viņi grupveidā izvaroja vienu 18 gadu vecu meiteni, kā arī vienu tobrīd tikai 16 gadu vecu meiteni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu