Hemiltonam atņemta uzvara, <i>pole-position</i> iegūst Maldonado

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas pasaules čempionāta piektā posma - Spānijas «Grand Prix» - kvalifikācijas braucienos šodien ātrākais bija Lūiss Hemiltons no «McLaren-Mercedes» komandas, tomēr vēlāk viņam uzvara tika atņemta.

Sodu Hemiltons saņēmis, jo Spānijas «Grand Prix» tiesneši pēc kvalifikācijas secināja, ka britu braucēja formulā nav pietiekams daudzums degvielas. Hemiltons apstājās trasē uzreiz pēc tam, kad veica «lidojošo» apli, kas viņam garantēja pole-position.

Saskaņā ar noteikumiem visiem braucējiem pēc kvalifikācijas sacensību noslēguma ir jāatgriežas boksos, turklāt formulā jābūt uzpildītam pietiekamam daudzumam degvielas, lai Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) pārstāvji varētu veikt paraugu.

FIA pavēstīja, ka Hemiltona formulā nebija pietiekami daudz degvielas, tāpēc viņam sacīkstes būs jāsāk no pēdējās vietas.

Tādejādi pirmoreiz karjerā sacensības no pirmās starta vietas svētdien sāks «Williams» venecuēliešu pilots Pastors Maldonado, bet nākamajās starta vietās stāsies Fernando Alonso («Ferrari»), «Lotus» piloti šveicietis Romēns Grožāns un soms Kimi Raikonens, kā arī meksikānis Serhio Peress («Sauber»).

Pašreizējais kopvērtējuma līderis Sebastjans Fetels («Red Bull») bija tikai septītais, Džensons Batons («McLaren-Mercedes») uzrādīja 10. laiku, bet austrālietis Marks Vēbers («Red Bull») ieguva tikai 11. vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc četriem posmiem pirmais ar 53 punktiem ir Fetels, viņam ar 49 punktiem seko Hemiltons, 48 punkti ir Vēberam, bet pa 43 punktiem ir Batona un Alonso rēķinā.

Spānijas Lielās balvas izcīņa Katalonijas trasē sāksies svētdien, plkst. 15.00 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu