Maldonado Spānijas GP izcīna pirmo uzvaru F-1 karjerā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas pasaules čempionāta piektajā posmā - Spānijas «Grand Prix» izcīņā - šodien uzvaru svinēja «Williams» venecuēliešu pilots Pastors Maldonado, kuram šī bija pirmā uzvara F-1 karjerā.

Maldonado izcīnīja pirmo «Williams» komandas uzvaru F-1 sacensībās kopš 2004. gada sezonas, turklāt viņš kļuvis par pirmo Venecuēlas pilotu, kurš uzvarējis F-1 posmā. Tagad to paveikuši 23 valstu sportisti.

Otro vietu izcīnīja «Ferrari» komandas spāņu pilots Fernando Alonso, bet trešo vietu ieguva soms Kimi Raikonens no «Lotus».

Ceturto vietu ieņēma vēl viens «Lotus» pilots šveicietis Romēns Grožāns, piektais bija japānis Kamuji Kobajaši («Sauber»), sestais - Sebastjans Fetels («Red Bull»), septītais - Niko Rosbergs («Mercedes GP»), bet astoto un devīto vietu ieguva «McLaren-Mercedes» britu piloti Lūiss Hemiltons un Džensons Batons.

Sacīkstes nepabeidza pieci piloti, ieskaitot Mihaelu Šūmaheru («Mercedes GP») un Serhio Peresu («Sauber»), kurš sestdien kvalifikācijā saniedza sesto rezultātu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pa 61 punktam ir Fetelam un Alonso, 53 punkti ir Hemiltona kontā, ar 49 punktiem uz ceturto vietu pakāpies Raikonens, 48 punkti ir Vēberam, bet 45 - Batonam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu