Atgriežoties no hokeja, desmit Latvijas hokeja fani nokļūst prāmja karcerī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Naktī uz svētdienu, atgriežoties no pasaules čempionāta hokejā, prāmī Stokholma-Rīga desmit fani nokļuvuši vietējā karcerī, aģentūrai LETA pastāstīja prāmja apsardzes dienesta darbinieki.

Šajā nedēļas nogalē daudzi cilvēki no Latvijas devās uz sestdien notikušo pasaules čempionāta spēli ar Norvēģiju - prāmis Stokholmā ieradās neilgi pirms spēles sākuma un atpakaļceļā devās neilgi pēc tās beigām. Prāmis bijis pārpildīts un aptuveni 90% veidoja hokeja fani.

Kā pastāstīja apsardzes dienesta darbinieks, promceļā nopietnas problēmas ar kārtības nodrošinātājiem uz prāmja radušies diviem Latvijas hokeja faniem, bet atpakaļceļā jau desmit, kuri ierašanos Rīgas ostā sagaidīja vietējā karcerī.

Tāpat aģentūra LETA arī novēroja kautiņu, kurā trīs Latvijas fani kāvās pret trim apsargiem.

Kā ziņots, aizvadītajā spēlē, parādot neizteiksmīgu sniegumu, Latvijas izlase piekāpās Norvēģijai ar rezultātu 0:3.

Nākamo maču Latvijas izlase aizvadīs pirmdien plkst.17.15, kad spēkosies ar Dāniju. Abām komandām gaidāmajā spēlē nepieciešama uzvara. Latvijas izlasei trīs punkti nepieciešami cīņā par vietu ceturtdaļfinālā, bet Dānija pašlaik izmisīgi cīnās par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlē Stokholmā vienā grupā ar Čehiju, Zviedriju, Vāciju, Itāliju, Krieviju, Dāniju un Norvēģiju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Pašlaik Stokholmas apakšgrupas kopvērtējumā ceturtā ar septiņiem punktiem ir Norvēģijas valstsvienība, bet tai ar sešiem punktiem seko Latvija un Vācija.

Pēdējo spēli apakšgrupā Latvijas izlase aizvadīs otrdien plkst.21.15, kad sacentīsies ar vienu no čempionāta saimniecēm Zviedriju, kas pirms šī mača jau varētu būt garantējusi otro vietu noslēguma kopvērtējumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu