Laviņš par maču ar Norvēģiju un aiziešanu no izlases

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases pieredzējušākais spēlētājs šajā pasaules čempionātā ir Rodrigo Laviņš, kuram aiz muguras jau daudzi turnīri Elites grupā. Rodžeram gan šis čempionāts nav pārāk veiksmīgs un aizsargs to ļoti labi saprot. Pēc zaudējuma Norvēģijai hokejists mediju zonā nebija redzams un to var ļoti labi saprast - pirmā ripa Latvijas izlases vārtos nokļuva ar daļēju aizsarga līdzdalību. Šorīt treniņā Rodrigo šo rindu autoram bija gatavs pastāstīt par vakardienas notikumiem un ieskicēt arī turpmāko nākotni izlases kontekstā.

- Rodrigo, vakar pēc spēles tu nebiji runīgs.

- Jā, bet arī šodien neesmu. Man nav labs garastāvoklis, nevienam tas nav labs. OK, kas bijis, bijis.

- Jautāšu par zaudētajiem pirmajiem vārtiem. Kas tur notika?

- Es ripu situ ārā, tā lēni slidoja un trāpīja Edgaram pa kājsargiem. Sotnieks blakus teica, ka ripa it kā esot slīdējusi garām vārtiem un viņš to savāks. Es nezinu, man grūti to visu komentēt.  

- Tev ir liela pieredze pasaules čempionātos, priekšā atbildīgs mačs ar Dāniju. Kā jāsavāc komanda? Viss ir spēlētāju galvās?

- Protams, vairāk vai mazāk tā ir. Garastāvoklis puišiem nosēdies, un vajag arī veiksmi. Varbūt mums tāds pats gols varētu izdoties, norvēģu otrie vārti arī bija rikošets.

- Kā fiziski jūties šajā čempionātā?

- Spēlēju neregulāri, līdz ar to grūti novērtēt savu formu. Ja spēlētu krietni vairāk, tad varētu precīzāk izteikties par šo jautājumu. Daru to, ko parasti un slodze ir nevienmērīga, esmu nedaudz izsists no ritma un nevaru noraksturot šī brīža sajūtas. Bet par to nevajadzētu domāt, norvēģi bija fiziski labāki, stabili un precīzi. Norvēģi bija koncentrējušies, pēc katriem iemestajiem vārtiem varēja saprast, ka atspēlēties būs arvien sarežģītāk.

- Provokācijas mačā ar norvēģiem nenesa vēlamo rezultātu.

- Jā, tas nenāca mums par labu. Vairāk vai mazāk tiesāšana bija OK.

- Norvēģiem puse komandas spēlē Zviedrijas Elitsērijā - šajā līgā viņi uzkrājuši solīdu līmeni.

- Tā ir laba līga un par to pārliecinājos arī izslēgšanas spēlēs, kuras sanāca redzēt. Daudz jaunu spēlētāju Norvēģijai izlasē nav, viņi ilgu laiku spēlē kopā un vienmēr bijis sīksts pretinieks.

- Ja es, Rodžer, teiktu, ka šis tev ir pēdējais pasaules čempionāts, vai es melotu?

- Ja spriežam pēc tā, kā man iet, es teiktu, ka jā - pēdējais, bet negribu to apgalvot. Ja visi aizsargi ir veseli, tad noteikti, ka jā, bet, ja kādam ir trauma un aizsargi trūkst, tad varu izlasei vēl palīdzēt. Ja būs, kas spēlē, lai viņi spēlē, beigt spēlēt hokeju vienmēr paspēšu. Ņemot vērā, kā man šogad te iet, var arī domāt tā - kāpēc es uz šejieni atbraucu?

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu