Kabulā nošauts miera procesa sarunvedējs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kabulā svētdien nezināmi uzbrucēji, raidot šāvienus no automašīnas, nogalinājuši prezidenta Hamida Karzai padomnieku un Augstās miera padomes augsta ranga amatpersonu Arsalu Rahmani, apliecināja drošības struktūru pārstāvji un nelaiķa ģimene.

Padomei, kuru Karzai pērn izveidoja miera sarunu uzsākšanai ar talibiem, Rahmani bija «viens no svarīgākajiem sarunvedējiem». Talibu varas gados viņš ieņēma ministra amatu.

«Drīz pēc tam, kad viņš bija pametis mājas, viņam trāpīja no kādas garāmbraucošas automašīnas izšauta lode. Lode izgāja cauri viņa kreisajai rokai un trāpīja sirdī,» sacīja Rahmani mazdēls Mohammads Variss. «Viņš nomira slimnīcā.»

Rahmani «nesen bija nodibinājis kontaktus ar augsta ranga talibu līderiem», apliecināja Kabulas valdības drošības struktūru ietekmīga amatpersona.

Rahmani, kurš talibu valdībā bija augstākās izglītības ministrs, pēc ASV iebrukuma Afganistānā pameta islāmistu kaujinieku kustību un pievienojās Karzai valdībai.

Viņa nāve ir smags trieciens Karzai uzsāktajam miera procesam, ko atbalsta arī ASV.

Bijušo padomes priekšsēdētāju un Afganistānas eksprezidentu Burhanudinu Rabani pērn septembrī nogalināja talibu spridzinātājs pašnāvnieks, kurš uzdevās par miera sarunu sūtni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu