Ušakovs: Iedzīvotāji ar zemiem ienākumiem nodokļu samazinājumu nejutīs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja samazināsim Pievienotās vērtības nodokli (PVN) par vienu procentu, pēc būtības tas iedzīvotājiem neko nedos, jo uz brīdi tirgotāji minimāli samazinās cenas produktiem, bet pēc tam samazinājums atkal pazudīs, jo pamatojoties ar situāciju pasaules tirgos, cenas atkal kāps.

To intervijā «900 sekundes» sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Ušakovs uzskata, ka daudz būtiskāk būtu samazināt PVN likmi apkurei, jo ir skaidrs, ka gāzes cenas tuvākajā laikā nekritīs, kas nozīmē, ka apkure būs tikpat dārga.

Runājot par Iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN), Ušakovs sacīja, ka 40% no strādājošajiem Latvijā saņem algas zem 200 latiem, kas nozīmē, ka šiem cilvēkiem ienākumu pieaugums no šī viena procentpunkta būs minimāls, sacīja Ušakovs.

Ušakovs uzskata, ka vajadzētu dod IIN atlaides ģimenēm ar bērniem - par otro bērnu 20 % un trešo bērnu - 50% lielas atlaides.

«Šobrīd IIN samazinājumu par vienu procentpunktu jutīs tikai tie, kas pērk dārgas preces, piemēram, automašīnu. Cilvēki, kam ir finansiālas problēmas un kuriem šie nodokļu samazinājumi paredzēti, tos vispār nejutīs, sacīja Ušakovs.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu