Latviešu mākslinieces ideja rotās «TTR» pasaules snovborda tūres trofeju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

11.maijā Losandželosā norisinājies slavenā pulksteņu zīmola «Swatch» konkurss «Swatch Art Rules», kurā uzvaras laurus plūkusi Marta Zariņa-Ģelze, vēsta «swatch.tv».

Kā Marta vēstījusi «arterritory.com», konkursu «Swatch» rīko sadarbībā ar «TTR World Snowboard Tour». Dalībnieku uzdevums ir radīt grafisko noformējumu oficiālajam tūres pulkstenim un snovborda trofejai 2012/2013. gada sezonai. Grafiskajam dizainam ir jāpauž panākumi un stils, sacīts nolikumā.

Konkurss norisinās jau trešo gadu un šogad tajā piedalījušies vairāk nekā 3000 dalībnieki no 90 pasaules valstīm. Žūrija vērtēšanai saņēmusi 1300 dizaina priekšlikumus.

Marta Zariņa-Ģelze iekļuva finālā ar vēl 2 māksliniecēm: Betinu Lindstrēmu no Šveices un Elīzu Martinsoni no Austrālijas. Tomēr tieši latvietes ideja «Scream of Victory» («Uzvaras kliedziens») plūca uzvaras laurus un nu rotās «Swatch» pulksteņus, čempionāta trofeju un citas ar snovbordu saistītas lietas.

24 gadus vecā māksliniece «arterritory.com» atklājusi, ka dalība konkursā viņai bijusi lieliska iespēja. Turklāt viņa pati nodarbojoties ar snovbordu, tāpēc trofejas un pulksteņa dizainā mēģinājusi ietvert lielisko snovborda sajūtu. Martas Zariņas-Ģelzes dizaina piedāvājums ir uzvaras sauciena skaņu viļņa grafisks attēlojums. «Ideju guvu, iztēlojoties uzvarētāju, kurš caur cīņu ir ticis līdz pjedestālam un nekontrolēti izkliedz visu savu uzvaras prieku. Iedvesmoties palīdzēja arī nesenais brauciens uz kalniem, kurā biju kopā ar tēti un māsu – abi ir aizrautīgi snovborda fani.»

Trofejas skulptūru ir radījis rotaļlietu dizainers Marks Landvērs (Honkonga/Hamburga), un tā ik gadu kalpo kā «audekls» konkursantu idejām par grafisko noformējumu. 36 cm augstā un 4,5 kg smagā trofeja ir pielīdzināma «Oskaram» sniegadēļotāju sabiedrībā.

Martas prezentācijas video:

Martas uzvaras video:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu