Valsts kontrole: Centrālajā zemes komisijā konstatēta attaisnojuma dokumentu sagrozīšana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Valsts kontrole (VK) par Centrālās zemes komisijas (CZK) 2011.gada finanšu pārskatu ir sniegusi atzinumu ar iebildi. Lai gan VK jau revīzijās par CZK 2009. un 2010.gada finanšu pārskatiem ir norādījusi uz CZK vadības rīcības neatbilstību normatīvo aktu prasībām, konstatētās neatbilstības nav novērstas, portālu «Apollo» informēja VK Vecākā referente Egita Diure.  

Vienlaikus VK uzsver, ka neatbilstības radušās bijušā CZK priekšsēdētāja rīcības rezultātā, tam pildot komisijas vadītāja pienākumus līdz pārskata gada 16.oktobrim.  

VK revīzijā konstatējusi attaisnojuma dokumentu par dienesta transportlīdzekļa izmantošanu sagrozīšanu. Rezultātā CZK gada pārskatā ir apstiprināti ar iestādes darbību nesaistīti degvielas izdevumi Ls 1,17 tūkst. apmērā jeb 76% no kopējā pārskata gadā izlietotā degvielas apjoma, kas ietekmē CZK vadības apliecinājuma ticamību. Pārbaudēs konstatēti tādi gadījumi kā degvielas uzpildīšana ārpus ceļazīmēs norādītā maršruta, darba braucienu uzrādīšana laikā, kad bijušais CZK priekšsēdētājs ir piedalījies Saeimas sēdēs, degvielas iepildīšana virs automašīnas bākas tilpuma, automašīnas faktiskā nobraukuma pārsniegums pār ceļazīmēs uzrādīto.  

Ņemot vērā to, ka CZK 2011.gada izdevumi degvielai veido 79% no kopējiem izdevumiem krājumiem un ir konstatēta grāmatvedības attaisnojuma dokumentu sagrozīšana, VK norāda uz vadības līmeņa krāpšanu.  

Par CZK pārskata revīzijā konstatēto VK ir nosūtījusi informāciju Prokuratūrai. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu