«Newsweek» Obamu pasludina par «pirmo prezidentu geju»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Uz ietekmīgā ASV politikas žurnāla «Newsweek» 21.maija numura vāka būs redzams prezidents Baraks Obama ar varavīksnes krāsu nimbu, bet vāka lejas daļā būs paraksts - «Pirmais prezidents gejs», pavēstīja izdevuma redaktore Tīna Brauna.

Izdevums izmantojis šoka faktoru, šādi nodēvējot heteroseksuālo, precēto prezidentu, divu bērnu tēvu, lai piesaistītu sev uzmanību, norāda britu laikraksts «The Daily Telegraph».

Brauna ievietojusi jaunā «Newsweek» numura vāka fotogrāfiju savā mikroblogā. «Prezidents ir nopelnījis katru joslu šajā varavīksnes nimbā,» teikts redaktores vēstījumā.

Numura tēmas publikācijas autors ir pazīstamais blogeris Endrū Salivans, kurš pats neslēpj savu homoseksuālo orientāciju.

Obamam «bija jāatklāj sava melnādainā identitāte un tad jāsaskaņo tā ar viņu balto ģimeni, tāpat kā gejiem ir jāatklāj viņu homoseksuālā identitāte un tad jāsaskaņo tā ar viņu heteroseksuālo ģimeni», raksta Salivans.

Viss numura galvenais raksts pagaidām nav publicēts tīmeklī, bet vēl pagājušajā nedēļā savā blogā Salivans apliecināja, ka Obamas lēmums par atbalstu viendzimuma laulībām viņu aizkustinājis līdz asarām.

Obamas intervija telekanālam «ABC News», kurā viņš pauda atbalstu viendzimuma laulībām, «nemaina likumus. Tai nav taustāmas ietekmes. Bet man tā no jauna apstiprina šī cilvēka, kurš, mums par lielu laimi, ir Baltajā namā, godīgumu. (..) Šodien Obama ir izdarījis ko vairāk, nekā tikai spēris loģisku soli. Viņš ir atbrīvojies no bailēm. Viņš pavisam noteikti ir gatavs tam, ka politikas metamie kauliņi kritīs, kā nu tie kritīs. Tāpēc mēs viņu ievēlējām,» raksta Salivans.

Arī žurnāla «The New Yorker» 21.maija vāka ilustrācija sasaucas ar prezidenta negaidīto paziņojumu. Tiesa gan, savā interpretācijā šis izdevums izvēlējies mērenāku pieeju, uz numura vāka attēlojot Balto namu, kura kolonnas iekrāsotas sešos krāsu spektra toņos.

«Es vēlējos godināt prezidenta paziņojumu - stipri noseboto paziņojumu - , bet vēl jo vairāk es paužu augstu vērtējumu šim politiskajam gadam. Mēs esam pareizajā vēstures pusē,» norādīja «The New Yorker» ilustrācijas autors Bobs Stāks.

ASV prezidents Obama trešdien kļuva par pirmo Savienoto Valstu prezidentu, kurš publiski paudis atbalstu viendzimuma laulībām.

Obama, kurš iepriekš pauda atbalstu geju un lesbiešu pāru aizsardzībai, bet ne pilntiesīgai laulībai, paziņoja, ka mainījis savu nostāju pēc sarunas ar savām meitām, kurām ir draugi, kas aug šādas ģimenēs.

«Es nupat esmu secinājis, (..) ka man ir svarīgi virzīties uz priekšu un apliecināt, ka es domāju, ka viendzimuma pāriem jābūt iespējai apprecēties,» intervijā telekanālam «ABC News» paziņoja Obama.

Tomēr viņš norādīja, ka lēmums par viendzimuma laulību legalizāciju būtu jāpieņem katram štatam atsevišķi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu