Van Nīstelrojs paziņo par karjeras beigām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par futbolista karjeras beigām šodien paziņoja pieredzējušais nīderlandiešu uzbrucējs Rūds van Nīstelrojs, kurš šosezon pārstāvēja Spānijas klubu «Malaga».

Speciāli sasauktā preses konferencē van Nīstelrojs atzina, ka svētdien aizvadījis savu pēdējo maču. «Es domāju, ka šis ir brīdis, kad jāpārtrauc spēlēt. Esmu sasniedzis savu fizisko spēju limitu,» atzina Nīderlandes futbolists.

«Malaga» komandas sastāvā van Nīstelrojs, kuram 1. jūlijā paliks 36 gadi, piedalījās 28 spēlēs, izceļoties ar četriem precīziem sitieniem. Spānijas čempionāta kopvērtējumā viņš palīdzēja «Malaga» komandai izcīnīt ceturto vietu un pirmoreiz vēsturē kvalificēties UEFA Čempionu līgas turnīram.

Pagājušajā vasarā viņš uz «Malaga» komandu pārgāja no Vācijas bundeslīgas kluba «Hamburger SV».

Savas karjeras laikā Nīderlandes uzbrucējs no 2001. līdz 2006. gadam pārstāvēja slaveno «Manchester United» komandu, kuras rindās 150 spēlēs guva 95 vārtus. Vēlāk viņš pievienojās Madrides «Real» un tās sastāvā 68 spēlēs guva 46 vārtus, bet 2010. gada janvārī viņš pārcēlās uz Hamburgas komandu.

2008. gadā pēc Nīderlandes izlases zaudējuma Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā van Nīstelrojs beidza karjeru valstsvienībā, taču pagājušā gada martā atgriezās tās sastāvā, lai palīdzētu komandai 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē. Izlases sastāvā viņš nospēlēja 70 spēles un guva 35 vārtus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu